KITTY ROSE AND THE RATTLERS – KITTY ROSE AND THE RATTLERS

 

Katherine Cole is een Amerikaanse zangeres en songschrijfster uit Atlanta, Georgia die zich heeft gespecialiseerd in het muziekgenre ‘jump blues’ en ‘rockabilly’. Ze brengt haar liedjes op plaat onder de naam ‘Kitty Rose And The Rattlers’ waarbij deze laatste haar begeleidingsgroep is, bestaande uit het duo Yvonne Boyd die op drums speelt en David Olsen die het gitaarwerk voor zijn rekening neemt.

Katherine Cole zelf speelt op contrabas en zorgt voor alle zangwerk op de twaalf nummers die ze nu heeft samengebracht op haar officiële debuutalbum dat naar de band werd vernoemd als “Kitty Rose And The Rattlers”. Tien van deze swingende rockabilly-nummers werden door de leadzangeres zelf gecomponeerd en gitarist David Olsen tekende voor de door hem op een twangende ‘Gretsch’-gitaar gespeelde instrumentale albumafsluiter “Donna Goes To Tiajuana”.

De enige coverversie op deze plaat er één is van het al in 1958 door Stan Kesler gecomponeerde “Everlasting Love”, een nummer dat in datzelfde jaar voor het eerst op plaat werd gezet door Don Hosea en nadien in 1958 ook nog gecoverd werd door ‘Barbara Pittman & The Bill Justis Orchestra’ en negentien jaar later door ‘Little Tina & Flight ‘56’ in 1977.

Hoe dit werk van ‘Kitty Rose And The Rattlers’ klinkt willen we u even laten horen op de twee bij deze recensie gevoegde video’s van de nummers “If I’dah Stayed Home” en “Might As Well Be Dead”. Deze zangeres is al meer dan twintig jaar actief in de muziekwereld en werd al in 2005 opgenomen in de ‘Traditional Music Hall Of Fame’ en ze werd ook al eens genomineerd voor een ‘Grammy Award’. Voorafgaand aan de release van dit eerste volwaardige album verschenen er ook al twee singles met eerst “Rockabilly Kitty Rose” en het ook op deze plaat terug te vinden nummer “Up Side Down”.

We weten maar al te goed dat het rockabilly-muziekgenre dezer dagen nog altijd op een zeer grote aanhang kan rekenen, o.a. op de tegenwoordig zeer populaire retro-muziekfestivals waar voor de gelegenheid opgeklede mannen en vrouwen met geen stokken van de dansvloer te krijgen zijn. De songs op deze genre-typerende debuutplaat “Kitty Rose And The Rattlers” zullen daarbij zeker voor de gewenste muzikale ondersteuning kunnen zorgen.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: KITTY ROSE AND THE RATTLERS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Crackerjill Records

video