LOST IMMIGRANTS – CALIFORNIUM

 

Misschien toch al meteen even duidelijk maken dat de naam ‘Lost Immigrants’ helemaal niets te maken heeft met de momenteel zeer actuele situatie van de vele vluchtelingen die als immigranten op zoek zijn naar een betere leefwereld in onze Europese contreien. Het is wel de groepsnaam van een vijftal Amerikaanse muzikanten uit Dallas, Texas die zich sinds hun oprichting in 2005 ‘Lost Immigrants’ laten noemen en op rootsrock- en countrymuziek geïnspireerde Americana-liedjes brengen op hun platen.

Het begon indertijd als een muzikale samenwerking tussen leadzanger en gitarist James Dunning en zijn vriend Craig Hinkle. Het leidde tot de release van een debuutplaat “Waiting On Judgement Day” waarvoor ze bijstand kregen van Americana-legende Ray Wylie Hubbard. In 2009 verscheen een tweede live opgenomen plaat onder de titel “Baptized: Live From The Hill Country” en één jaartje later volgde er met “Pasaporte” een tweede studioalbum. Onder de titel “An Americana Primer” werd er van 2012 tot 2014 elk jaar één album van deze trilogie uitgebracht en in 2015 verscheen eveneens een nieuw live-album: “Live At The White Elephant Saloon”.

De huidige bezetting van ‘Lost Immigrants’ bestaat uit frontman en voornaamste songschrijver James Dunning, bassist Eric McGinnis, toetsenist Ryan Pool, gitarist Blake Brownlee en drummer Chad Stewart. Voor de opname van hun nieuwste plaat “Californium” kregen ze in de studio ook nog wat extra vocale bijstand van voormalige groepsleden Craig Hinkle, Zach Balch en zangeres Karyna Micaela. Alle elf tracks werden door leadzanger James Dunning geschreven, alleen of in een duo-verband met andere componisten zoals Richard Paul Davis, Zach Coffey, Stan Crawford en zijn langjarige vriend Craig Hinkle.

Op de video’s bij deze recensie laten we u kennismaken met twee nummers uit dit nieuwe album, zijnde de titeltrack “Californium” en een zogeheten ‘lyrics-video’ van de uptempo gebrachte song “Home”. Om één of andere reden gaan we onbewust denken aan de sound en het werk van bands als ‘Counting Crows’ of ‘Tom Petty And The Heartbreakers’ bij het beluisteren van de songs op het album “Californium” van deze ‘Lost Immigrants’.

Die gelijkenis is positief te interpreteren, want we houden van heel wat van de tracks op deze plaat. We zullen dan ook maar enkele titels van onze favoriets songs op het album meegeven, te beginnen met openingstrack “Heartache & Lithium” en het rockende “Gone”, naast de overvloedig aanwezige schitterende ballads “Gravity”, “My Last Name”, “Love Is Patient (Sad Songs)” en “Doubts On Me”.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: LOST IMMIGRANTS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Lo-Fi Tofu Records

video