DALLAS BURROW – SOUTHERN WIND

 

Dallas Burrow is een singer-songwriter die ergens in het midden van de Amerikaanse staat Texas in New Braunfels werd geboren en opgroeide. Omdat hij gedreven was om het als muzikant te gaan maken trok hij in 2018 naar Nashville, Tennessee om er zijn eerste volwaardige soloplaat “Southern Wind” te gaan opnemen. Daarvoor had hij al heel wat omzwervingen doorheen de Verenigde Staten en Europa gemaakt met o.a. verblijven in New Orleans, Californië, Spanje en Hongarije.

Op muzikaal vlak viel hij in 2016 vooral op door het uitbrengen van vier ep-tjes onder de titel “The Four Winds Chronicles” met telkens zes à zeven zelfgeschreven songs die allemaal rond het thema ‘geografische streken’ werden opgenomen: “Eastern Trail”, “Western Town”, “Southern Belle” en “Northern Lights”. Ook voor de titel van zijn eerste full-cd “Southern Wind” opteerde hij voor het zuiden van zijn thuisland.

Dit album bestaat uit dertien tracks waarvan er twee uiteenlopende versies zijn van de ronduit schitterende albumtiteltrack “Southern Wind”. De tekst van twee van de songs werd geschreven door zijn vader William Michael Burrow en Dallas Burrow tekende zelf voor tekst en muziek bij de resterende tien nummers. Qua muziekstijl opteerde hij voor Americana met typerende invloeden uit de folk-, klassieke country- en rock’n’rollmuziek.

Met twee van de nummers uit “Southern Wind” kunt u kennismaken via de video’s bij deze recensie: het gaat over de albumopeningstrack “Water & Wood” en een akoestische versie van de ook alweer heel mooie countryballad “It’s About Time”. De op werk van iemand als Townes Van Zandt lijkende klassieke countryliedjes zijn hier terug te vinden in de nummers “Guitar Man” en “I Come And I Go”. Andere lovenswaardige songs zijn “No Time To Waste”, het jazzy “Leaving Colorado” en de muzikale ode aan de “Strawberry Jam” die zijn oma vroeger voor hem pleegde te maken.

Producer van “Southern Wind” is de van zijn eerdere werk met o.a. Todd Snider en Loretta Lynn gekende Eric McConnell. Voor de opname werd een beroep gedaan op enkele gerenommeerde instrumentalisten als gitaarvirtuoos Kenny Vaughan, de beroemde violist Billy Contreras, ‘Average White Band’-drummer Pete Abbott en Dave Roe, de vroegere bassist in de begeleidingsband van Johnny Cash. De vrouwelijke harmony vocals werden verzorgd door zangeres Sierra Ferrell uit Nashville, Tennessee die heel uitdrukkelijk aanwezig is in het nummer “Rodeo”. Knappe plaat, hoor.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: DALLAS BURROW
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Subliminal Hymnal Records

video