ERNIE HENDRICKSON – ROLL ON

“Down The Road” was in 2008 het debuutalbum van de Amerikaanse singer-songwriter Ernie Hendrickson, gevolgd door het één jaar later uitgebrachte “Walking With Angels”. Daarna duurde het tot 2013 vooraleer album nummer drie “One For The Dreamers” op de markt kwam. Erg productief is deze 30-jarige muzikant uit Chicago, Illinois niet te noemen want nu is het alweer zes jaar geleden dat dat derde album uitkwam, maar gelukkig maar komt daar nu verandering in want zijn vierde plaat “Roll On” is een kleine maand geleden verschenen.

We zeggen ‘gelukkig maar’ want deze man kan erg knappe liedjes schrijven en zingen, zoals te horen is via de dertien verhalende songs op deze nieuwe plaat die deze familieman opdraagt aan zijn vrouwtje Quinn en zijn driejarige dochter Tansey Elizabeth. De door honky-tonkpiano begeleide openingstrack “Do It For Love” zet meteen de toon voor dit album. Daarna volgt het volgens ons mooiste liedje op deze plaat met “One Day Of Life”, een prachtig gezongen ‘Tex-Mex’-ballad met Scott Stevenson erg knap op accordeon spelend.

Eigenlijk liggen alle nummers op “Roll On” vlotjes in het gehoor, dankzij een leuke melodie die bij de songs werd gecreëerd. Uitschieters naast “One Day Of Life” zijn volgens ons de op de video’s te beluisteren verhalen in de songs “Dystopian Dreams” en “One More Pull”. Maar ook “Got A Light”, de emotionele countryballad “Something In The Water” en de akoestische ballad “New Midwestern Winter Blues” kunnen ons bekoren. De meer rockende nummers “Standing Like A Rock”, “Should Have Left This Town” en “That Feeling” op dit album kunnen trouwens evenzo op onze volmondige goedkeuring rekenen.

De producer van deze uitstekende plaat is Brian Deck, een man die in het verleden ook al achter de knoppen stond in de opnamestudio voor o.a. ‘Iron & Wine’, Josh Ritter en ‘Counting Crows’. Hij nam de liedjes van Ernie Hendrickson live op waardoor de warmte en de authenticiteit van deze nummers zeer goed bewaard is gebleven.

(valsam)

 

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: LoHi Records

video