DARRIN BRADBURY – TALKING DOGS & ATOM BOMBS

De in Charlottesville, Virginia geboren, maar op 25-jarige leeftijd naar Nashville, Tennessee verhuisde singer-songwriter Darrin Bradbury maakte van het componeren en zingen van humoristische, licht satirische en emotionele folkliedjes zijn handelsmerk. Dat is dan ook een korte samenvatting van de elf liedjes die hij nu heeft samengebracht op zijn nieuwe album “Talking Dogs & Atom Bombs”.

Darrin Bradbury treedt al meer dan tien jaar op, maar zijn officiële debuutplaat “Elmwood Park: A Slightly Melodic Audiobook” dateert pas van 2016 en is de voorloper van dit nieuwe album dat in Nashville werd opgenomen met producer Kenneth Pattengale van ‘The Milk Carton Kids’. Een muzikant waar Darrin Bradbury al die tijd heeft mee samengewerkt is Jeremy Ivey die hier op basgitaar en piano meespeelt.

Wat opvalt bij dit album is dat de elf liedjes samen in totaal nauwelijks voor 27 minuten muziek zorgen met 2 songs die korter dan 2 minuten duren en 2 songs die net over de 3 minuten afklokken. Nu hoeven liedjes voor ons niet langer dan nodig te duren om de beoogde boodschap over te brengen. Want die boodschap zit er ongetwijfeld in songs als “Hell’s More Or Less The Same”, “The American Life”, “This Too Shall Pass”, “So Many Ways To Die (Frozen Pizza)” en slotnummer “Dallas 1963” over de moord op president John Fitzgerald Kennedy die er op 22 november van dat jaar plaatsvond.

Op de twee video’s bij deze cd-bespreking willen we u laten meegenieten van het samen met de in Nashville wonende countryzangeres Margo Price in een duet gebrachte liedje “The Trouble With Time” en van het als single uitgebrachte nummer “Breakfast”, een countryballad met knap werk op lapsteelgitaar gespeeld door Alex Muñoz. De bedoeling van Darrin Bradbury met deze plaat was om met zijn satirische humor een medicijn tegen de depressie te geven aan de luisteraars en wie goed naar de songteksten luistert zal daar ongetwijfeld een passende remedie voor gevonden hebben.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: ANTI-

video