THE TESKEY BROTHERS – RUN HOME SLOW

Soms gebeurt het nog wel eens dat we vol verbazing kennismaken met een schitterende nieuwe groep die verrassend mooie muziek brengt op hun platen. Dat was in 2017 zeker het geval toen we het debuutalbum “Half Mile Harvest” van de Australische soul- en bluesrockformatie ‘The Teskey Brothers’ voor het eerst mochten beluisteren.

De in 2008 opgerichte band rond de uit Warrandyte afkomstige Teskey-broers Josh (zang en gitaar) en Sam (leadgitaar en orgel), bassist, pianist en snarenvirtuoos Brendon Love (gitaar, ukelele, banjo) en Liam Gough (drums) speelt sixties soulmuziek die geïnspireerd is op werk van de onnavolgbare soullegendes Otis Redding en Wilson Pickett. De lichtjes hese, doch geweldige rokerige stem van de nochtans blanke Josh Teskey past perfect in het plaatje van deze twee toppers uit de soulmuziek.

Voor ze onder hun eigen naam platen begonnen op te nemen waren ‘The Teskey Brothers’ vooral actief als begeleidingsband van popzangeres en songschrijfster Ella Thompson uit Melbourne. Maar na het succes rond hun eerste album “Half Mile Harvest” werd er veelvuldig opgetreden en gewerkt aan nieuwe nummers die nu voor hun tweede plaat “Run Home Slow” werden opgenomen.

Uit dit nieuwe album werden intussen al vier singles getrokken met de nummers “Hold Me”, “Man Of The Universe” en de twee songs die u op de bijgaande video’s kunt beluisteren: “So Caught Up” en het live gebrachte “Paint My Heart”. Het hartverscheurende zingen van Josh Teskey bekoort van begin tot einde, vooral in de net vermelde songs, maar zeker ook in albumopeners en tearjerkers “Let Me Let You Down” en “Carry You” of de wat later volgende songs “Rain”, “San Francisco” en “That Bird” die voor Otis Redding geschreven lijken te zijn. “Sitting On The Dock Of The Bay”, “Try A Little Tenderness” of “These Arms Of Mine”-liedjes ‘revisited’ voor jaargang 2019.

Wat is het toch heerlijk om dit soort recht naar het hart mikkende muziek te mogen horen in een tijdperk dat overheerst wordt door disco- en elektropopmuziek. Schrijf dit prachtige album “Run Home Slow” van ‘The Teskey Brothers’ nu al maar op voor de eindejaarslijstjes van de beste platen van 2019. Vergeet vooral ook niet om onderstaande data in je agenda te noteren, want begin volgend jaar komen ze naar België en Nederland om deze nieuwe plaat tijdens vier live concerten te promoten.

(valsam)

31 januari 2020: Trix, Antwerp, BE
3 februari 2020: Paradiso, Amsterdam, NL
4 februari 2020: Paradiso, Amsterdam, NL
5 februari 2020: De Oosterpoort, Groningen, NL

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
:THE TESKEY BROTHERS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 


 

Artiest info
Website  
 

Label: Decca / Universal International Music

video