LAUREN ANDERSON – WON’T STAY DOWN (EP)

Blueszangeres Lauren Anderson werd geboren in Chicago maar ze woont sinds 2017 in de bekende muziekhoofdstad Nashville, Tennessee. Ze heeft sinds haar debuut in 2014 met de release van de ep “Do & Hope” in 2015 een eerste full-cd opgenomen onder de titel “Truly Me”. Twee jaar geleden in 2017 volgde nog een tweede ep getiteld “The Game”.

Nu komt ze op de proppen met alweer een nieuwe ep “Won’t Stay Down” waarop ze vijf nieuwe liedjes brengt. Vier daarvan werden door Lauren Anderson zelf van tekst en muziek voorzien, terwijl het op Motown-wijze rockende slotnummer “Wild & Free” het resultaat is van een componeersamenwerking met Sandy Ramos. Voor de opname van dit schijfje werd ze in de studio vergezeld door gitarist Jimi Greene, bassist Hutch, drummer John Rodrigue en pianist-organist William Adkins.

In totaal krijgen we 17 minuten muziek te horen, te beginnen met de openingstrack “Honey, Call Me Baby”, een bluesrocksong waarin haar op Janis Joplin lijkende krachtige en wat hese stem meteen opvalt. Daarna volgt ons favoriete nummer, zijnde een heel mooie soulballad met het nummer “Too Little, Too Late” waarop Meg Williams en Jenny Teator voor harmonieuze backing vocals zorgen.

De zachtjes rockende titeltrack en single “Won’t Stay Down” staat netjes in het midden van de vijf songs op deze ep. Wij geven u op de bijgaande video een akoestische live-uitvoering van dit nummer ter kennismaking met het werk van Lauren Anderson mee. De song “Cake” brengt ze met een rauwe bluesbegeleiding en met luid trompetgeschal gespeeld door Emmanuel Echem en Kiran Gupta.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video