FRED ARGIR – NO PUSHOVER

Fred Argir is een Amerikaanse gitarist uit Minneapolis, Minnesota die in de voorbije tien jaar niet minder dan zeven albums heeft uitgebracht, telkens met uitsluitend eigen composities waarop hij rocksongs zingt die stuk voor stuk ingekleurd worden met stevig rockend gitaarspel. Daarenboven speelt hij als multi-instrumentalist met uitzondering van de drums ook alle instrumenten in die op zijn platen te horen zijn.

Dat is ook nu weer het geval op zijn twaalf tracks tellende nieuwe album “No Pushover” waarvoor hij eveneens tekende als producer. De op elk nummer nadrukkelijk aanwezige drums werden hier ingespeeld door Derek Abrams die als enige voor het gezelschap van Fred Argir in de opnamestudio zorgde.

Fred Argir was een kind van twee professionele muzikanten, dus viel de appel niet ver van de boom en spendeerde hij zijn hele leven aan het componeren van songs en het creëren van bijpassende muziek. De meeste nummers op “No Pushover” zijn naar hardrock, psychedelische rock en zelfs grunge neigende gitaarsongs zoals opener “Beggar’s Anthem” en het op de video te beluisteren “Not Much To Do”.

Maar af en toe gaat het tempo toch wel wat naar beneden, zoals in de wat meer melodieuze songs “Make Me Stupid” en “The Wall” of de rockballads “Time Machine Without A Key” en “Fool”. De stevig doordrammende rocksound overheerst echter op dit album, zoals geïllustreerd door de nummers “Watching The Day Slip”, “Try”, “Lies On The Brick Wall” en albumafsluiter “Every Day’s A Friday Night”.

Dit nieuwe album “No Pushover” van Fred Argir is volgens ons niet direct bestemd voor de muziekliefhebbers die graag van een rustig moment of van zeemzoete melodieën willen genieten. De luide gitaar- en drumklanken zullen eerder voor een vorm van opwinding zorgen, maar dat kan ook best leuk en aangenaam zijn.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

video