DICK LEMASTERS – PLAZA ROOMS AND FALLEN KINGS

Dick LeMasters is een bassist en gitarist uit Beaumont, Texas die - naast het feit dat hij vader van vier kinderen is - ook sinds meerdere jaren actief is als muzikant, ondermeer sinds 2009 bij de door hemzelf opgerichte groep ‘Longneck Road’ waarmee het album “Texas Rock” als eerste plaat werd uitgebracht. Daarnaast speelt hij ook mee in de formatie ‘Get Right Ramblers’ en treedt hij samen met Douglas Greer op als duo.

In 2014 verscheen zijn eerste soloalbum “One Bird, Two Stones” dat in 2015 al snel werd opgevolgd door een tweede plaat die als “Gasoline & Fire” betiteld werd. Zijn country- en Americana-liedjes vielen zeer goed in de smaak en motiveerden hem om in 2017 een derde album uit te brengen met alweer allemaal eigen nummers onder de titel “Incompatible Things”.

Trouw gebleven aan de frequentie waarmee hij platen op de markt brengt mochten we dus in 2019 een nieuw album van Dick LeMasters verwachten. Dat is er nu dan ook gekomen via het twaalf eigen nummers bevattende “Plaza Rooms And Fallen Kings”. Zelf speelt hij daarbij op gitaar en basgitaar, terwijl Marlin Golmon op mondharmonica speelt en zijn duopartner Douglas Greer harmony vocals zingt en het drumwerk in de deskundige handen van Adam King werd gelaten.

Na het beluisteren van de songs op deze nieuwe plaat moeten we concluderen dat de blues- en rootsrocksound heel wat overeenkomsten vertoont met het werk van bands als ‘ZZ Top’ en ‘Drive-By Truckers’ en dat het gitaarspel en de zangstijl van Dick LeMasters wat lijkt op hetgeen we van iemand als Steve Earle te horen krijgen.

Van de liedjes op “Plaza Rooms And Fallen Kings” zijn we vooral onder de indruk gekomen van de bluesy ballads “Angels” en “Right On Me” die u op de twee video’s kunt beluisteren. Het aan Neil Young herinnerende “Midnight Wind” en de mede door een treurend mondharmonicageluid wat melancholisch klinkende songs “All Living Things” en “Let It Go” behoren zeker ook tot onze favoriete tracks uit dit album.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: DICK LEMASTERS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Longneck Road Music

Booking : Jolanda Haanskorf jojoconcerts@gmail.com

video