WOODEN SOLDIERS – WOODEN SOLDIERS

‘Wooden Soldiers’ is de naam van een op plaat debuterend zestal Nederlandse muzikanten uit Utrecht die samen folkmuziek brengen op hun eind november op de markt verschijnende debuutalbum “Wooden Soldiers”. Eerder waren er wel al twee ep-tjes van deze groep verschenen met “First” in 2013 en “Second” in 2016.

De huidige bandleden zijn zanger, gitarist en pianist Frank Wolff, zangeres Agnes Loonstra die ook op gitaar, piano, mandoline, ukelele en Indisch harmonium speelt, Nora Iburg die achter de synthesizers plaatsneemt en meezingt, violiste Marthe Lasthuis en de ritmesectie bestaande uit bassist Jan van der Hoeven en drummer Bart Van Gemert.

Hun dertien tracks tellende volwaardige debuutplaat werd in een studio in Utrecht opgenomen met Martijn Groeneveld als producer, een man die eerder ook al producer was van albums van o.a. ‘Blaudzun’ en Mathilde Santing. In de songs op “Wooden Soldiers” kunnen hier en daar subtiele invloeden uit andere muziekgenres als pop, bluegrass en rootsy Americana worden opgemerkt.

We konden ergens noteren dat er inmiddels al vijf tracks uit dit album als singles zijn uitgebracht. Twee daarvan, respectievelijk de vijfde single “My Name” en de derde single “The Joker”, geven we ter kennismaking met ‘Wooden Soldiers’ op de video’s bij deze recensie mee. Andere single-releases waren het melancholische “City Lights”, het met ‘handclapping’ beginnende uptemponummer “Potion” en de zeemzoete folkballad “Crazy Town”.

Een opvallend kenmerk bij de muziek die deze band op hun plaat brengt is de soms op werk van ‘Fleedwood Mac’ lijkende harmonieuze samenzang tussen Frank Wolff, Agnes Loonstra en Nora Iburg op enkele liedjes. Andere titels van songs uit dit album die volgens ons zeker ook de moeite lonen zijn “Carry”, “Fly On” en de prachtige albumafsluiter “I Do”. Onze conclusie is dan ook dat we in de toekomst ongetwijfeld nog meer moois van deze Nederlandse folkformatie zullen mogen verwachten.

(valsam)

 

 

 

Artiest info
Website  
 

video