ANNIE GALLUP – BOOKISH

De Amerikaanse zangeres en songschrijfster Annie Gallup hebben we hier in de voorbije jaren al wel vaker voorbij zien komen met haar soloplaten waarvan ze er al elf op haar conto heeft staan. Maar ze duikt ook op als helft van het duo ‘Hat Check Girl’ waarmee ze samen met haar sinds maart 2014 geliefde echtgenoot Peter Gallway voornamelijk akoestische folkliedjes brengt die ze op een vijftal albums hebben uitgebracht.

Samen wonen ze momenteel in Rockland, Maine waar ze beiden haast onuitputtelijk nieuwe songs schrijven en nieuwe platen opnemen in de studio in hun eigen huis. Zo is er nu het splinternieuwe album “Bookish” als soloplaat van Annie Gallup verschenen. Daarop staan twaalf folksongs die allemaal door haarzelf van tekst en muziek werden voorzien. Ze trad naast uitvoerende artiest ook op als producer van het album en ze begeleide zichzelf op akoestische en elektrische gitaar bij het opnemen van deze minimalistisch georkestreerde liedjes.

“Bookish” is de opvolger van haar elfde soloplaat “Lucy Remembers Her Father” die in 2017 op de markt verscheen. De songs op dit album zijn voornamelijk troubadourachtige akoestische folknummers waarin Annie Gallup telkens weer een ander verhaal vertelt. Titels van enkele favoriete nummers zijn “Sputnick”, “Living Legend”, het ingetogen gebrachte “My Father Loves Poetry”, “Fellow Traveller”, “Sculptures Of Women” en de mooie slotsong “California”.

Annie Gallup moest als een paar jaar geleden stoppen met optreden en reizen omdat ze aan de door tekenbeten veroorzaakte chronische infectieziekte van Lyme lijdt. Het heeft haar levensstijl drastisch veranderd en ze beperkte haar muzikale activiteiten sindsdien tot het componeren en opnemen van haar liedjes. Of ze deze intimistische songs ooit nog live op een podium zal kunnen vertolken blijft echter onzeker. Daarom kunt u deze liedjes komende vanaf deze nieuwe cd ‘Bookish” maar best in een rustige omgeving beluisteren.

(valsam)
“As victim of the infectious Lyme Disease, ‘Hat Check Girl’-singer and songwriter Annie Gallup was forced to stop traveling and performing on stage. The good part of this is that she now was having lots of time to write and record new folk songs, as she splendidly did on her twelfth album ‘Bookish’.“ – www.rootstime.be

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: ANNIE GALLUP
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Gallway Bay Music

Info: Hemifran

video