THE VIGNATIS – LET’S HIT THE ROAD (GYPSYBILLY VOL. 3)

Neem een grote ketel waarin je gypsy jazzmuziek mengt met country, jazz en rockabilly, stevig roeren en zo’n 42 minuten laten sudderen op een vuurtje. Dit recept resulteert in een potje ‘gypsybilly’ dat hier te horen is op een uitstekende roots- en Americanaplaat van het uit Los Angeles afkomstige duo ‘The Vignatis’. Dat zijn de Franse zanger-gitarist Fabrice Vignati die afkomstig is van Aix-les-Bains in de Franse Alpen en zijn Amerikaanse partner Tracy Vignati die zingt en op klarinet en piano speelt.

Twaalf helemaal zelf gecomponeerde nummers werden er gebundeld op het album “Let’s Hit The Road”, de derde plaat in de trilogie ‘Gypsybilly’ zoals blijkt uit de subtitel ‘Volume 3’. De titels van de voorgangers waren dan ook “Birth Of The Gypsybilly” uit 2009 en “Birth Of The Gypsybilly Vol. 2” uit 2012.

De songteksten van ‘The Vignatis’ handelen over de dingen die belangrijk zijn in het leven: plezier maken, liefde, relatieproblemen, levenslessen trekken en meewerken aan een duurzame wereldvrede. Tracy en Fabrice zijn leden van het ‘International Committee Of Artists For Peace’ dat geleid wordt door o.a. acteur Patrick Duffy en de muzikanten Carlos Santana, Wayne Shorter en Herbie Hancock. Die organisatie wil via het creëren van kunst bijdragen aan de vrede in deze wereld.

Het ultieme doel van ‘The Vignatis’ is om met subtiele humor een brede glimlach op ieders gezicht bewerkstelligen via ‘gypsybilly’-liedjes. De op de video in een live-uitvoering te horen albumopener “Let’s Hit The Road” slaagt daar wat ons betreft al meteen in. In de daaropvolgende songs “Tour Eiffel” en “Hollywood”, maar ook in de wat later volgende nummers “Franco-American” en “L.A.” neemt het duo de luisteraars mee naar hun originele culturele achtergronden in Frankrijk en Amerika. Zelfs het vreselijkste Franse foltertuig aller tijden wordt hier probleemloos bezongen door ‘The Vignatis’ in het door een ‘two-step’-accordeondeuntje begeleide nummer “La Guillotine”.

Wie houdt van de rockabilly-sound van ‘Stray Cats’, maar ook wel een gypsy gitaardeuntje van Django Reinhardt of een lekker swingende countryrocker als “The Little Things You Do” weet te appreciëren zal ongetwijfeld zijn gading kunnen vinden in de twaalf tracks op dit vrolijk klinkende album “Let’s Hit The Road” van ‘The Vignatis’. En wees ondertussen maar gerust dat er volgende jaar een ‘Gypsybilly Vol. 4’ van dit duo zit aan te komen.

(valsam)

“’The Vignatis’ are a French/American duo consisting of Fabrice and Tracy Vignati. They have been stewing a melting pot of rockabilly music with influences from gypsy jazz and country on their album ‘Let’s Hit The Road’, the third record in their Gypsybilly-trilogy. To be continued…!“– www.rootstime.be

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: THE VIGNATIS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: GB Music

Info: Hemifran

video