DAVE SCHOEPKE – DRUMS ON LOW

Dave Schoepke is een ervaren Amerikaanse drummer uit Milwaukee, Wisconsin die sinds 2002 achter de drums zit bij ‘The Willy Porter Band’. Daarnaast werkt hij ook samen met Martin Barre, de gitarist van de rockformatie ‘Jethro Tull’, waarmee hij vaak op tournee trekt als drummer. Hij heeft ook nog een eigen groep opgericht onder de naam ‘Tweed’ en is vaak in de opnamestudio’s te vinden als sessiemuzikant. In die hoedanigheid is hij te horen op zo’n vijftigtal platen van andere artiesten.

Hij geeft bovendien ook drumles aan jonge muzikanten en het is misschien wel het meest interessant voor deze jonge drummers om het soloalbum “Drums On Low” van Dave Schoepke aan te schaffen. Want op die plaat staan elf zelf gecomponeerde improvisatie-drumsolo’s die door hem gespeeld worden.

Hij heeft dit album volledig live in de studio opgenomen, gearrangeerd en geproducet. Als u niet in de drumwereld actief bent, dan zal u eigenlijk niet veel hebben aan “Drums On Low” want een ander muziekinstrument of een zangpartij zijn niet te horen op dit behoorlijk experimentele album.

Dat Dave Schoepke bijzonder goed met de drumstokken overweg kan, valt vast te stellen op de video van het nummer “Which One ARE You”. Maar, zoals net al aangegeven, kan hij ons hier niet echt mee bekoren, want wij willen veel liever een ruim georkestreerd nummer horen met als het kan ook een leuke melodie en een fijn stukje zangwerk.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video