HARVEY RUSSELL – LIQUID DAMAGE

Eind jaren 2000 was de Australische muzikant Harvey Russell uit Sydney actief als frontman en leadzanger van de ‘Harvey Swagger Band’ waarmee alt.country en rockmuziek werd gebracht. Nadien vormde hij gedurende vijf jaar samen met zangeres Josie Rothwell een meer akoestische folkmuziek brengend duo dat ‘Peasant Moon’ als naam droeg.

Toen daar begin 2018 ook een einde aan kwam besloot Harvey Russell dat de tijd gekomen was om het helemaal alleen als singer-songwriter soloartiest te proberen. Het debuutalbum “Liquid Damage” herbergt negen van zijn eigen composities die allemaal onder de noemer folk en country thuis te brengen zijn.

Er zitten zeker een paar leuke countryballads tussen met de tracks “Am I Good Enough For This”, “Jezebel” en albumafsluiter “My Blood Is Thinning And Weak” die hij op de eerste video live en ook op dit album samen met de ook uit Syndney stammende countryzangeres Peta Caswell in duet brengt. Maar het gros van de nummers zijn redelijk uptempo gebrachte countryrocksongs, zoals de op de tweede audiovideo te beluisteren albumopener en tweede single “Please Don’t Pretend”, honky-tonksongs “Rollin’ Into Town” en eerste single “Walking Downtown (Again)” of het voor ‘country line dance’ voorbestemde “Gave You Flowers” en het op een catchy melodie gebrachte “Few And Far Between”.

Liedjes over liefdesverdriet, verlies en spijt vormen heel vaak de basis van de betere countrynummers en dat is hier op het eerste album “Liquid Damage” van Harvey Russell dan ook niet anders. Maar als het zoals hier goed gebracht wordt, dan hebben wij daar geen enkele moeite mee en kunnen we er zelfs met volle teugen van genieten.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: HARVEY RUSSELL
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video