STOLL VAUGHAN – THE CONVERSATION

 

Stoll Vaughan is de zoveelste Amerikaanse singer-songwriter die in ons magazine een forum krijgt ter promotie van zijn nieuwste plaat. De folk- en alt.countryliedjes van deze muzikant uit Lexington, Kentucky waren eerder al te horen op zijn debuutplaat “Hold On Thru Sleep And Dreams” uit 2005 en op de albums “Love Like A Mule” uit 2006 en “The Weatherman” uit 2010. Daarna is hij vooral actief geweest als componist van songs voor films en populaire televisieseries en als producer van albums voor andere artiesten.

Hij verhuisde naar Nashville van waaruit hij dit jaar met een nieuwe plaat op de proppen komt: “The Conversation”, het derde album in zijn solocarrière. Daarop brengt hij dertien eigen composities, waaronder de twee op de aan deze recensie toegevoegde video’s te beluisteren songs “Own The World” en het prachtige “Forgiveness”. Voor zes van de liedjes op dit album kon hij een beroep doen op de vanuit Nashville, Tennessee opererende gitarist Carl Broemel van de rockformatie ‘My Morning Jacket’ als producer, terwijl de overige tracks Mike Wanchic uit Bloomington, Illinois als producer kregen. Hij is de vaste gitarist in de begeleidingsband van John Mellencamp waarvoor hij ook als co-producer optreedt.

Beide producers leverden ook het personeel voor de instrumentale begeleiding bij de songs op “The Conversation”, zijnde gitarist Andy York, keyboardsspeler Troye Kinnett en drummer Dane Clark van John Mellancamp’s band en op de door Carl Broemel geproducete tracks zijn dat Broemel zelf op gitaar en zijn collega bij ‘My Morning Jacket’ Tom Blankenship op basgitaar. Tekstueel baseert Stoll Vaughan zich op werk van enkele grote singer-songwritervoorbeelden zoals John Prine, Bob Dylan en Townes Van Zandt die ook allemaal betekenisvolle songteksten schrijven bij hun liedjes. Hoe dat dan allemaal mag klinken kunt u het best horen in de songs “Good Love”, “Bare Witness”, “Hurt No More” en de mooie liefdesballad “In My Arms”.

Twee van de nummers op dit album doken eerder al op in de media: het melodieuze liefdesliedje “Further Down The Line” dat op de soundtrack van de film ‘The Open Road’ stond en de song “Meet You In The Middle” dat in de finale aflevering van de populaire TV-serie ‘The Office’ te horen was. Hij was gedurende vele jaren niet meer actief als zanger, maar dat deze Stoll Vaughan nog altijd een prominente plaats verdient in de wereld van de alt.country- en Americana-muziek staat voor ons buiten kijf.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: HARVEY RUSSELL
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: All Welcome Records / Commonwealth Artist

video