JEREMY NAIL – GHOST OF LOVE

Austin, Texas is een Amerikaanse muziekstad die ons al ontelbaar veel goede singer-songwriters heeft opgeleverd. Daar komt er nu alweer eentje bij in de vorm van Jeremy Nail. Na een aantal jaren als gitarist te hebben meegespeeld in Texaanse groepen debuteerde hij als soloartiest op plaat in 2007 met het album “Letter”.

Na een gezamenlijke show te hebben gespeeld vroeg country- en alt.rocklegende Alejandro Escovedo hem in 2013 om met hem mee op tournee te gaan als gitarist in zijn begeleidingsband. Maar een toen plots opgedoken agressieve kanker weerhield hem om dat te doen, vooral omdat door de ziekte zijn linkerbeen moest worden geamputeerd.

Twee jaar later was hij echter helemaal hersteld en Alejandro Escovedo stelde zich weer beschikbaar om hem te helpen bij het schrijven van nieuwe liedjes voor zijn album “My Mountain” dat verscheen in 2016 en dat ook door Escovedo werd geproducet. In de songs op die plaat werd vaak emotioneel teruggeblikt op de moeilijke periode in het leven van Jeremy Nail.

Vorig jaar verscheen dan zijn derde soloplaat onder de titel “Live Oak” en nu is er al een vierde album klaargestoomd dat eind deze maand op de markt zal verschijnen. “Ghost Of Love” is de titel van deze plaat waarop negen nieuwe nummers een plaatsje hebben gekregen. Alle tracks werden door Jeremy Nail gecomponeerd en in de ‘The Zone’-studio in Dripping Springs, Texas opgenomen.

Hij speelde daarbij zelf op akoestische en elektrische gitaar en op mandoline, terwijl Bukka Allen op keyboards, Hammond B3-orgel en accordeon speelde, Greg White basgitaar, cello en akoestische gitaar beroerde en de co-producer van het album Pat Manske de drumstokken hanteerde. De ook bij ons gekende Texaanse zangeres Betty Soo zorgde voor de vrouwelijke harmony vocals bij de meeste liedjes op “Ghost Of Love”.

Jeremy Nail houdt ervan om betekenisvolle teksten voor zijn liedjes te voorzien, poëtische woorden die de luisteraar zachtjes dwingen om te reflecteren over het leven en de liefde. Muzikaal krijgen we veelal tragere songs te horen waarop de rustgevende, bijna hypnotiserende stem van deze singer-songwriter zijn verhalen vertelt. De meest memorabele nummers zijn naar ons gevoelen de ingetogen en sober georkestreerd songs “Clarksville” en “Windmill”, het beklijvende “Angels Will Fall” met Greg White knap op cello en het ook al stevig naar de keel grijpende “Broken” en “Standing On The Beach”.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Bandcamp

Label: Continental Song City