AGS CONNOLLY – WRONG AGAIN

Ags Connolly is geen nieuwe naam in de hedendaagse muziekwereld want deze singer-songwriter uit het Engelse Oxfordshire debuteerde al in 2014 op plaat met het album “How About Now”. Drie jaartjes later verscheen er een tweede album “Nothin’ Unexpected” met opnieuw heel traditioneel klinkende countryliedjes. Voor de release van zijn volgende plaat heeft Ags Connolly deze keer maar twee jaar gewacht, want we kregen heel recent zijn tien songs tellende derde album “Wrong Again” toegestuurd en we willen u daar nu met veel plezier wel wat meer over vertellen.

In zijn biografie vertelt hij dat artiesten als Dale Watson, Johnny Paycheck, Loudon Wainwright III en Guy Clark hem inspireren bij het componeren van nieuwe liedjes. In de Britse vakpers krijgt hij dan ook niet geheel onterecht de bijnaam van ‘Engelse Willie Nelson’. Luister ter overtuiging maar eens naar de countryballad “Say It Out Loud” en de uptempo gebrachte honky-tonk-song “Sad Songs Forever”, twee nummers uit zijn nieuwe plaat die u op de bijgaande video’s kunt beluisteren.

Het album “Wrong Again” opent trouwens ijzersterk met een geweldig mooi liedje “I’ll Say When” waarin het door Michael Guerra van ‘The Mavericks’ bespeelde accordeon een belangrijke rol bij de instrumentatie speelt. De ‘Tex-Mex’-sound komt trouwens later ook nog een paar terug in de nummers op dit album, extra gevoed door het eveneens stijlvolle fiddlerspel van Eamon McLoughlin die in de USA ook al meespeelde op platen van Emmylou Harris en Rodney Crowell.

Wij houden gewoon erg veel van dit soort eenvoudige maar zeer aanstekelijke muziek, noem het gerust ons ‘guilty pleasure’. Daarom vermelden we hier dan ook graag onze favoriete liedjes uit dit album: “I’ll Say When”, “The Meaning Of The Word”, “Wrong Again (You Lose A Life)” en de aan werk van Sturgill Simpson herinnerende songs “What Were You Gonna Do About It” en “Then And Now”. We beseffen dat het bijna alle tracks op deze plaat zijn, maar als ze allemaal zo goed zijn is het haast onmogelijk om nummers in of uit ons favorietenlijstje te selecteren.

Ags Connolly schreef tekst en muziek voor alle nummers op dit album, met uitzondering van het excellent door hem gecoverde “Early Morning Rain”, een folksong van Gordon Lightfoot die voor het eerst op zijn in 1966 uitgebracht album “Lightfoot!” opdook. Voor wie deze Engelse singer-songwriter nog niet zou hebben ontdekt is zijn derde album “Wrong Again” schitterend werk en een absolute aanrader die u nadien ongetwijfeld zal aanzetten om ook op zoek te gaan naar zijn twee eerdere platen.

(valsam)

CD-RELEASE: 1 november 2019

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Finstock Music

video