THE QUEBE SISTERS – THE QUEBE SISTERS

‘The Quebe Sisters’ is een Amerikaanse Western Swing-band uit Dallas, Texas bestaande uit de drie zussen Grace, Sophia en Hulda Quebe die allemaal zingen en op viool spelen bij hun optredens. Daarbij brengen ze dus Western Swing-muziek waarin invloeden uit de jazz-, country- en Americana-muziek worden geïntegreerd. Het damestrio wordt in deze groep verder aangevuld met gitarist Simon Stipp en contrabassist Daniel Parr.

Ze staan al sinds 2000 op het podium en namen sindsdien ook al drie platen op met “Texas Fiddlers” in 2003, “Timeless” in 2007 en “Every Which-A-Way” in 2014. Daar werd nu een vierde album aan toegevoegd met het eenvoudigweg naar de groep vernoemde “The Quebe Sisters”, een plaat waarop ze tien nummers hebben gebundeld. Sophia en Grace Quebe hebben daarvan zelf drie tracks gecomponeerd, waaronder het op de video te beluisteren “My Love, My Life, My Friend”, maar de resterende zeven nummers op deze plaat zijn composities van andere songschrijvers uit de rijke muziekgeschiedenis.

“Load At 7 (Leave At 8)” is daarbij een geheel instrumentale track en twee van de liedjes zijn voor ons min of meer gekende songs: Willie Nelson’s “Summer Of Roses” uit zijn album “Tougher Than Leather” van 1983 en “Bluegrass In The Backwoods”, een instrumentale fiddlerklassieker van countryster Kenny Baker. Gestart wordt er op dit album met een versie van het nummer “Always Seems To Get Things Wrong” uit het in 2004 uitgebrachte album “While The Music Lasts” van de New Yorkse jazzgitarist Jesse Harris.

Verderop op deze plaat krijgen we van ‘The Quebe Sisters’ ook een fiddler-versie van de Afro-Amerikaanse folksong “Lonesome Road” die al in 1927 werd geschreven door Nathaniel Shilkret en Gene Austin. Nog zo’n stokoude musicalsong die ze onder handen hebben genomen is “Lullaby Of The Leaves” dat uit 1932 stamt en het twee jaar eerder in 1930 gecomponeerde “The Waltz You Saved For Me” van Wayne King krijgt hier ook al een geactualiseerde versie van de drie zussen.

Ook albumafsluiter “Twilight On The Trail” is een nummer dat voor het eerst in 1936 door Bing Crosby werd opgenomen en sindsdien ontelbare keren werd gecoverd door andere artiesten en nu dus ook door ‘The Quebe Sisters’ die ons met de ‘standards’ op deze plaat weer helemaal ‘back to the roots’ van de Western Swing-muziek hebben meegenomen.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: THE QUEBE SISTERS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

video