COSMIC CIRCUS – CENTRAL GALACTIC TIME (EP)

Nog geen jaar geleden konden we hier kennismaken met de ep “Rise And Fall” met folk- en popsongs van de Nederlandse muzikant Tobias Bader uit Amsterdam. Hij zei toen al dat hij nog een vijftigtal nummers had klaarliggen voor toekomstige plaatopnamen. We zien daar nu al vijf tracks van verschijnen op de nieuwe ep “Central Galactic Time” van de pop- en glamrockformatie ‘Cosmic Circus’.

Tobias Bader is de mannelijke zanger en songschrijver van deze groep en hij speelt op gitaar en banjo bij de songs, terwijl de Duitse violiste Ute Apfelstedt voor de vrouwelijke vocalen zorgt. Zij woont nu ook in Nederland en zong er bij de groep ‘Passion Flower’ waarbij Tobias Bader een tijdje als gitarist dienst deed. Andere muzikanten die een instrumentale bijdrage afleveren op deze ep zijn Luis Diaz op drums en percussie, Tom Johnstone op basgitaar en Stefan Osadzinski op piano en Hammondorgel.

Op de video bij deze recensie ziet u Tobias en Ute van ‘Cosmic Circus’ live aan het werk op een appartementsdak bij het brengen van een akoestische versie van de song “Summer To Fall” waarmee deze ep wordt afgesloten. Geopend wordt er hier echter met het catchy titelnummer “Central Galactic Time”. Verder gaan de songs “My Mind’s Eye”, “Once Upon A Night” en het ietwat mysterieuze Bowie-achtige “Venus & Voodoo” er bij ons eveneens als zoete broodjes in.

Zelf zeggen ze voor hun werk als ‘Cosmic Circus’ geïnspireerd te zijn door muzikale helden uit de jaren ’60 en ’70 zoals David Bowie, Neil Young, JJ Cale, Lou Reed en ‘Fleedwood Mac’, kortom artiesten voor wie een catchy melodie bij hun songs altijd wel belangrijk is geweest. Vijfig min vijf: dat wil zeggen dat we binnen afzienbare tijd misschien wel kennis zullen mogen maken met de resterende vijfenveertig nummers die nu nog op het schap liggen bij Tobias Bader.

(valsam)

CD-RELEASE: 1 NOVEMBER 2019

 

Artiest info
Website  
 

video