MUSTAFA KHALIQ AHMED – SON OF THE DRUM SONG

Het is algemeen geweten dat onze zwarte medemensen een veel beter gevoel voor ritme hebben dan hun blanke soortgenoten. Dat wordt hier nog maar eens bewezen door de in New York woonachtige Afro-Amerikaanse percussionist Mustafa Khaliq Ahmed op zijn eerste soloplaat “Son Of The Drum Song”.

Deze muzikant draait al meer dan drie decennia mee in de wereld van de soul-, hip hop-, jazz-, rock- en wereldmuziek. Hij heeft in die periode op een hele reeks platen van internationale sterren voor het percussiewerk gezorgd. Hij is al die tijd ook zeer nauw verbonden gebleven aan het werk van zanger, componist en multi-instrumentalist Charles Compo op wiens jazzrockplaten hij allerlei bijdragen op drums en percussie afleverde.

Dat Mustafa Khaliq Ahmed een vakman is op zijn percussie-instrumenten kan u horen op deze plaat “Son Of The Drum Song” waarop hij dertien geheel instrumentale tracks brengt. Daarbij speelt hij ritmische percussie op ‘bongos, chimes, claves, congas, cowbells, cymbals, djembe, drums, flexitone, gongs, granite blocks, jingle bells, rain stick, shakers, tambourines, triangles, vibraslap, vibratone & wind tubes’. We hebben de van het cd-hoesje afgeschreven namen van deze instrumenten maar in het Engels gelaten, voornamelijk omdat we voor sommigen van hen geen correcte Nederlandse benaming konden vinden.

Er waren nog twee andere instrumentalisten die hebben bijgedragen aan de opname van deze plaat, te weten de net vermelde Charles Compo die op gitaar, keyboards en fluit speelt en Mark Peterson die op bas meespeelt. Alle dertien nummers werden samen gecomponeerd door Mustafa Khaliq Ahmed en Charles Compo, waarbij deze laatste ook als producer van de plaat is opgetreden.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Chaos Music

video