DAVID LATTO – SHOW ME HOW TO FEEL (EP)

De Schotse folkzanger en songschrijver David Latto uit Kirkcaldy nabij Glasgow debuteerde in 2010 op plaat met het album “3000 Miles From Nashville”. Daarna richtte hij de ‘David Latto Band’ op waarmee hij bluegrass- en country-nummers bracht en in 2012 een naar de groep vernoemde plaat uitbracht, gevolgd door de ep “Here Today, Ghost Tomorrow” in 2014. In 2016 trok David Latto naar Nashville waar hij als songschrijver voor andere countryartiesten ging fungeren met o.a. een song die door countryzangeres Tanya Tucker werd opgenomen.

Nu brengt hij opnieuw een vijf songs tellende ep uit onder zijn eigen naam. Titel van het schijfje is “Show Me How To Feel”, zo vernoemd naar de eerste van de vijf liedjes op de plaat. Een andere track is het over hoop handelende “Better Way” die u op de eerste video in een akoestische live-uitvoering in zijn eigen living kunt beluisteren. De andere video is eveneens een live gebrachte vertolking van de song “Haunt Me” die ook op deze ep staat. U heeft daarmee al drie songtitels vermeld gekregen en we kunnen het rijtje vervolledigen met de resterende nummers “Blood & Whisky” over vriendschap en slotsong “Losing You” over het gevoel dat je een geliefde moet gaan loslaten.

Het gaat hier om hedendaagse folksongs die meer en meer in de richting van Americana neigen te ontwikkelen. Voor de opname van deze vijf liedjes werd David Latto in de studio in Glasgow bijgestaan door gitarist en pedal steel-speler John Mather, bassist Lewis Gordon, pianist en albumproducer Iain Hutchison en drummer Phil Wilkinson, terwijl zangeres Mally Smith her en der voor backing vocals zorgt. Als deze ep de voorbode is voor een nieuw volwaardig studioalbum, dan staat er ons nog wat moois van David Latto te wachten in de loop van de volgende maanden of jaar.

(valsam)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Artiest info
Website  
 

video