THE PEANUT BUTTER FALCON – ORIGINAL MOTION PICTURE SOUNDTRACK

Het was echt wel lang geleden dat we ons nog een mochten buigen over de soundtrack van een film, maar daar komt nu verandering in, want we gaan het hier hebben over de muziek die geschreven werd voor het dit jaar uitgekomen filmdrama “The Peanut Butter Falcon”. Daarin wordt het verhaal verteld van de 22-jarige Zak Gottsagen (gespeeld door de echte Zack Gottsagen).

Hij is een jongeman met het syndroom van Down die wegloopt van een residentieel verpleegtehuis in North Carolina om zijn droom waar te maken om aan de professionele worstelschool van zijn idool een opleiding te gaan volgen. Tijdens zijn tocht komt hij onverwacht in contact met Tyler (gespeeld door Shia LaBeouf), een stelende visser en outlaw op de vlucht, die Zak’s coach en bondgenoot wordt.

Samen maken ze allerlei avonturen mee en overtuigen ze Eleanor Johnson (gespeeld door Dakota Johnson), een sociale werkster die door het tehuis gevraagd was om Zak terug te brengen, om hen beiden op die avontuurlijke tocht te vergezellen. Deze film, waarvan u de trailer op de eerste video kan zien, is een moderne bewerking van het aloude verhaal over ‘Huckleberry Finn’.

De muziek die voor de soundtrack van de film werd gecrëerd is gecomponeerd door Zachary Dawes, Noam Pikelny en Jonathan Sadoff en Gabe Witcher, beiden lid van ‘Punch Brothers’. Het gaat om een hele reeks instrumentale stukjes muziek, maar er zijn ook acht gezongen nummers te horen. Dat is o.a. het op de tweede video door ‘Old Crow Medicine Show’-zanger Chance McCoy gezongen liedje “Whippoorwills”.

Andere songs zijn het door Gregory Alan Isakov gezongen nummer “The Stable Song”, het door ‘The Time Jumpers’ gebrachte “This Heartache” en Sara Watkins die de plaat afsluit met haar liedje “Long Hot Summer Days’. ‘The Staple Singers’ brengen ook nog het nummer “Uncloudy Day” en Ola Belle Reed zingt “You Led Me To The Wrong” en “Where The Wild, Wild Flowers Grow”. De song “Running For So Long (House A Home)” wordt hier gebracht door een kwartet, bestaande uit Parker Ainsworth, Butch Walker, Paris Jackson en Jessie Payo.

De muziek vormt een essentieel onderdeel van deze film en daarom is het dan ook heel gepast om die op een plaat te verzamelen en uit te brengen als soundtrack. Mocht u de film binnenkort ergens te zien krijgen, dan zal u ons gelijk geven dat de muziek en de songs op dit album zeer de moeite waard zijn om gespeeld en gehoord te worden.

(valsam)

 

 

Tracklisting
1. Cold Open – Henry Burnett, Zachary Dawes, Noam Pikelny, Jonathan Sadoff, Gabe Witcher
2. Clean Up Your Act, Tyler / Flashback
3. Crab Trap Beat Down
4. Uncloudy Day – The Staple Singers
5. On The Water / Boat Chase
6. On The Water / Coast Is Clear
7. Traveling Theme
8. What Is Your Name / Elanore Canvasing
9. You Led Me To The Wrong – Ola Belle Reed
10. Where The Wild, Wild Flowers Grow – Ola Belle Reed
11. Tyler Teaches Zak To Swim
12. Whippoorwills – Chance McCoy
13. My Heart Keeps Singing / Baptism
14. Give You All The Wishes / Flashback
15. Love Me In Kind
16. The Peanut Butter Falcon Emerges
17. Canvassing
18. Bad Boys
19. The Stable Song – Gregory Alan Isakov with the Colorado Symphony
20. Hold Up Tyler / Bad Boys
21. This Heartache – The Time Jumpers
22. Wrestling Theme
23. Atomic Throw
24. Running For So Long (House A Home) – Parker Ainsworth, Butch Walker, Paris Jackson and Jessie Payo
25. Long Hot Summer Days – Sara Watkins

Artiest info
Website  
 

Label: Varèse Sarabande Records

video