MATCHEDASH PARISH – SATURDAY NIGHT

 

“ Twelve Canadian musicians in a dozen… “

Matt Weidinger is een jonge opkomende ster in de Canadese blues scene. Samen met Lance Anderson is hij één van de twee zangers/Weidinger en Anderson schreven de frontmannen van de twaalf koppige powerhouse band, Matchedash Parish. De all-star line-up van The Parish bestaat verder uit zangeres Quisha Wint en twee achtergrondzangeressen (Michell White & Jill Zadeh) en zeven muzikanten, met alumni van de bands van Al Green, Colin James, Lucky Peterson, The Barkays en Harry Connick Jr.: Shamakah Ali & Ben Rolo: drums, Art Avalos: percussie, Marc McIntyre: bas, MacKenzie Jordan: gitaar, Gene Hardy: tenor & baritone sax & William Sperandci: trompet). Ze dragen allen bij aan een gospel en roots spektakel die aan een Southern revival doen denken. Hun eerste publieke optreden deden ze als afsluiter van het driedaags Mariposa Folk Festival 2018 in Orillia, Canada, wat hen meerdere staande ovaties opleverde. 

Matchedash (match-uh-dash) Parish stond o.l.v. producer Lance Anderson in de studio voor de opnames van hun debuut ‘Saturday Night’. Weidinger en Anderson schreven tien nummers, die ze samen met een Lennon/McCartney cover opnamen. Met “When the Train Comes”, een gospelachtig nummer over verlies en hoop, openen ze het album. De inspiratie voor het nummer vonden ze bij Richard George Manuel (1943-1986), een Canadese pianist, rockzanger en songwriter die deel uitmaakte van de legendarische Canadees-Amerikaanse rockband The Band. Ook Weidinger zingt op “Where There Is Love”. Het iseen brief is aan zijn kleinkinderen, voor later, als hij er niet meer is en zij in hun hart de levenskracht verder dragen. Anderson zingt dan “St. John’s Matchedash Parish Hall”. Hij koos de naam van deze kerk in de omgeving van Coldwater,ON, als titel van het nummer o.w.v. het ritmische in de naam en herinneringen aan het typische zaterdagavond gebeuren in de kerken. “God Gave You Hands” is een nummer dat door Quisha Wint gezongen wordt. Het zijn de woorden die haar vader gebruikte, om aan te geven dat er iets moest gedaan worden. De Beatles’ klassieker “Lady Madonna” werd hier ook een gospel en in “Afraid” wordt er met hoop uigekeken naar wat komen gaat. Er is ook nog de love song “Hopeless Romantic” en “Congo Strut” verwijst naar Congo Square in New Orléans. Dit plein in Louis Armstrong Park, gelegen in de wijk Tremé in New Orleans, staat bekend om zijn geschiedenis van de Afro-Amerikaanse muziek. De afsluiter “This Love Can’t Last” is een advies dat Lance Anderson ons geeft: leef nu en maak je geen zorgen wanneer mensen zeggen, dat het niet zal duren.

De kennismaking met Matchedash Parish is er een, die door al de onderliggende boodschappen, even hangen blijft. Het is nieuwsgierig uitkijken naar meer. 

“ The introduction to Matchedash Parish is one that stays for a while because of all the underlying messages. I’m looking forward to more… “ (ESC for Rootstime.be)

Eric Schuurmans

 

Album track list:
01. When the Train Comes - 02. Where There Is Love - 03. St. John’s Matchedash Parish Hall - 04. God Gave You Hands - 05. Lady Madonna [Lennon/McCartney] - 06. Afraid - 07. Not Sold On Getting Old - 08. Hopeless Romantic - 09. Congo Strut - 10. Nothing to Say - 11. This Love Can’t Last

Lyrics/music © 2019 by: Lance Anderson & Matt Weidinger, unless where else [noted: 5] - Produced by: Lance Anderson

Album line-up:
Matt Weidinger: lead vocs, Hammond organ, piano, guitar, mandolin, Wurlitzer e- piano (8) / Lance Anderson: lead vocs, piano, Hammond organ, clarinet, Wurlitzer e-piano / Quisha Wint: lead vocs, b-vocs / Michell White: b-vocs / Jill Zadeh: b-vocs / Shamakah Ali: drums / Ben Rolo: drums / Art Avalos: percussion / Marc McIntyre: bass / MacKenzie Jordan: guitar / Gene Hardy: tenor & baritone sax / William Sperandci: trumpet

Discography Matchedash Parish:
Saturday Night [2019] |

Artiest info
Website  
 

Label: Make It Real Records

video