KEITH ELFORD AND THE WEEKEND KINGS – LAND OF THE LIVING

 

Keith Elford and the Weekend Kings omschrijft zich zelf als een groep muzikanten die samen originele nummers van hun frontman Elford spelen. Elford schreef meerdere nummers samen met de in 2016 overleden gitarist Doug Lipinski. Hun muziek is melodieuze rock, die je linkt aan de jaren ’70.   

De band The Weekend Kings bestaat uit leden van Thunderhead (Russell Ayres: bas, John Hiles: drums & Stuart Sollors: gitaar), Simon Davies (gitaar) en Stuart Picton (keys) en, zijn er ook bijdragen van Major Baldini (drums) en Mick Rogers (gitaar). De producers zijn Major Baldini en Simon Davies. 

Het album opent met “Mojo Back” waarop dreunende bassen de toon zetten en een cynische Elford het heeft over de struikelblokken en valkuilen van het musiceren. Hoewel de riffs op dit nummer vrij eenvoudig zijn, is er een scherpe gitaar, die doorheen de groove snijdt om een deel van de scepsis te bevestigen. “Everybody’s Doing It” is een rocker met een donker randje over de schandalen in het bankwezen, met een West Coast-gevoel à la Steve Miller band uit de jaren '70. “NFiD” is een broeierige boogie en rockgitarist Mick Rogers (Manfred Mann’s Earth Band) speelt gitaar op “Afghanistan”, een nummer dat is gebaseerd op de ervaringen Britse soldaten (waaronder Elford’s stiefzoon). Het snedige “Life Fits You” is een blues rocker met funky gitaarrifs en Mr. Charming” wellicht het best in het oor klinkende nummer op het album. De overtuigende wendingen van gitaar voegen hier wat extra drama toe. In “Burning Wire” krijgen we het nieuws van de laatste 24 uren en in het melancholische “Dust and Water” klinkt Elford aangrijpend en donker. De gitaarsolo is overtuigend in de gedetailleerde compositie. In “This Tree”, de afsluiter, bezint Elford zich (als Brit) over het leven en vraagt zich af waar alles is gebleven voor vertrouwen en hoop achterblijft…

‘Land of the Living’ is een uitstekend album van Keith Elford and the Weekend Kings voor liefhebbers van zowel bluesrock als melodieuze Classic Rock.

“ For fans of both blues rock and melodic classic rock... “ (ESC for Rootstime.be)

Eric Schuurmans

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: KEITH ELFORD
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Album track list:
01. Mojo Back* - 02. Everybody’s Doing It - 03. The Final Groove* - 04. NFID* - 05. Afghanistan - 06. Life Fits You* - 07. Mr. Charming* - 08. Burning Wire* - 09. Dust and Water* - 10. This Tree

Lyrics/music © 2019 by: K.Elford / D.Lipinski* - Produced by: Major Baldini & Simon Davies

Album line-up:
Keith Elford: lead vocs, a-guitar & The Weekend Kings: Simon Davies: a- & e- guitar, mandolin, bass, keys, b-vocs / Russell Ayres: bass / John Hiles: drums / Stuart Picton: keys / Stuart Sollors: e- guitar, b-vocs & Major Baldini: drums, b-vocs / Mick Rogers: e- guitar (5)

Discography Keith Elford and the Weekend Kings:
Land of the Living [2019] | 

 

Artiest info
   
 

video