ANN LEE – DOWN THE ROAD (EP)

 

Eerst dacht ik bij het lezen van de naam ‘Ann Lee’ aan de Britse zangeres Annerley Gordon die in de jaren ’80 naar Italië verhuisde en er als ‘Ann Lee’ in 1999 een hitje scoorde met het disconummer “2 Times”. Maar de ‘Ann Lee’ waarvan we hier de ep “Down The Road” van commentaar mogen voorzien is geen persoon maar een Belgische groep uit de omgeving van Roeselare in West-Vlaanderen.

De zangeres van ‘Ann Lee’ is de uit Poperinge afkomstige Annelies Vandenabeele, in het normale dagelijkse leven professioneel actief als lerares biologie. Zij heeft zich bij deze plaatopname laten bijstaan door haar vaste bandleden, zijnde gitarist Maarten Biesbrouck, contrabassist Bart Parmentier, trompettist Wesley Vandewalle en drumster Hélène Deklerck. Het is een vrij nieuwe formatie die zich profileert met het spelen van Americana-muziek waarin subtiele elementen uit de blues-, folk-, jazz-, rockabilly- en countrymuziek werden ingesloten.

De titeltrack van hun eerste ep “Down The Road” is eveneens de eerste single uit dit minialbum en kan u beluisteren via de bijgaande video die blijkbaar al werd opgenomen ten tijde van de algemene lockdown omwille van de coronacrisis. Deze countryrocksong met leuke gitaarsolo staat helemaal vooraan op het schijfje en wordt opgevolgd door de emotievolle bluesy ballad “Bad Timing” en het zachtjes voortkabbelende Americana-nummer “This Place”.

Onze persoonlijke favoriete song op dit plaatje is het licht uptemponummer “Samuel” dat zeer melodieus wordt gebracht en waarin de zangkwaliteiten van Annelies Vandenabeele heel mooi tot uiting komen. “Danville Road” waarmee deze ep wordt afgesloten is een door trompetgeschal gedomineerde jazzy song. Die door Wesley Vandewalle gespeelde trompetgeluiden zijn trouwens in elk nummer prominent aanwezig en vormen zeker een kenmerkende toegevoegde waarde aan de songs en aan deze groep.

Bij ons roept deze door ‘Ann Lee’ op het ep-tje gehanteerde sound fijne herinneringen op aan het oudere werk van Dani Klein en haar groep ‘Vaya Con Dios’. Of deze nieuwe band even succesrijk zal kunnen worden als ‘Vaya Con Dios’ zal echter door de toekomst moeten worden uitgewezen. Wij hebben alleszins genoten van de vijf nummers en van de frisse muziek op deze amper 18 minuten durende plaat. Een eerste full-cd zal daarvoor in de toekomst als overtuigingskracht moeten dienen.

(valsam)

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: ANN LEE
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Records DK

video