MANNISH BOY – LAST TICKET TO ROCK’N’ROLL LAND

Waar de Zweedse rockgroep ‘Mannish Boy’ hun naam vandaan hebben was voor ons niet zo moeilijk te achterhalen. De song “Mannish Boy” is namelijk de openingstrack van het album “Hard Again” uit 1977 van blueslegende Muddy Waters. Het liedje werd beroemd door de commercial van Levi’s 501 jeans in 1988 en de song stond ook op de soundtrack van de films ‘Risky Business’ en ‘Goodfellas’.

De vier leden van de gelijknamige Zweedse groep zijn leadzanger en gitarist Erik Sjögren, leadgitarist en keyboardsspeler Pär Englund, bassist en ook af en toe leadzanger Anders Ekblad en drummer Emil Olin. De sound van ‘Mannish Boy’ op hun nieuwste album ”Last Ticket To Rock’n’Roll Land” zal bij velen doen denken aan hetgeen ‘The Rolling Stones’ indertijd in de jaren ’60 op hun rockalbums plaatsten. Zelfs de zangpartijen van Erik Sjögren lijken soms vrij sterk op die van Mick Jagger. Dat is zeker het geval in de stevig rockende openingstrack “Trash Boogie (Wanna See You Dance)” en bij de song “Rock’n’Roll Land” die in twee verschillende versies op dit album staat.

Het melodieuze en catchy nummer “You” lijkt ons zelfs geschikt te zijn voor een Zweedse deelname aan het volgend jaar pas opnieuw komende Eurovisiesongfestival. En dat geldt later ook wel een beetje voor de nummers “Beat Of The Drum” en “One Of These Days”. De enige echte rockballads op dit album worden ons aangeboden via de songs “We Better Fly” en “Woman (By My Side)”. De gitaargeluiden zijn alom aanwezig in de songs van deze Stockholmse rockformatie. Fans van de muziek van sixties- en seventies-bands als ‘Thin Lizzy’, ‘Mott The Hoople’ en ‘The Stones’ zullen ongetwijfeld plezier kunnen beleven aan dit album van ‘Mannish Boy’.

(valsam)
“If you like the sixties and seventies sound of rock bands like ‘Thin Lizzy’, ‘Mott The Hoople’ en ‘The Stones’, you will without any doubt also gladly enjoy the songs on the record ‘Last Ticket To Rock’n’Roll Land’ from the Swedish rockband ‘Mannish Boy’. They were named after the 1977-song from blues legend Muddy Waters but optioned for steady guitar based rock’n’roll.“ – www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

Label: Paraply Records
Info: Hemifran