MAGNOLIA RED – ANCIENT RIVER

De magnoliaboom staat met deze warme lentedagen weer volop in de bloei en toont ons zijn vele prachtige grote bloemen. Ook vanuit het Hoge Noorden in Noorwegen bereikte ons een nieuwe soort magnolia, met name de debuutplaat “Ancient River” van de indie rockformatie ‘Magnolia Red’ uit Alesund aan de noordwestkust van Noorwegen.

De groep ‘Magnolia Red’ is een kwartet dat ergens in 2017 werd opgericht rond zanger-gitarist Frank Bjørdal, gitarist Roy-Jostein Fiskerstrand, bassist en pianist Eyvinn Magnus Solberg en drummer Ronny Blomvik. Ze brengen vlot in het gehoor liggende indie rocksongs en naar folk neigende Americana-liedjes op hun eerste plaat “Ancient River” die ze beginnen met de op de video te beluisteren albumtiteltrack.

Als je liedjes kan componeren aan de boorden van een Noorse fjord of zittend op de flanken van één of andere berg in het soms ruw ogende maar zeer mooie landschap van Noorwegen, dan lijkt het ons net iets makkelijker om vrolijk klinkende songs te creëren. Dat blijkt op deze plaat ook wel uit nummers als “Everybodys Sound”, “Unwind” of de zachtjes rockende tracks “Heart Street” en “Never Let Me Go”, die volgens ons wel enige gelijkenissen vertonen met het werk van de Britse rockgroep ‘Snow Patrol’.

Het is leuk dat er eveneens enkele rustpunten werden ingebouwd in de lijst van songs op “Ancient River”. Hier gebeurt dat o.a. via de nummers “Loving Kind”, “Mountains Of The North”, “Jericho” en “The Walls Will Come Tumbling Down” waarin we songs in de stijl van een groep als ‘Crosby, Stills, Nash & Young’ in menen te kunnen herkennen.

Anderzijds durft het Noorse viertal ook wel de hard rockende toer op te gaan met het nummer “Signs That Passed” waarin de snerpende gitaren nogal dominant aanwezig zijn. “Ancient River” van ‘Magnolia Red’ is een plaat die gedurende de volle 45 minuten duurtijd behoorlijk aangenaam in de oren klinkt en dat is toch wel een lovende analyse voor een debuutalbum.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: MAGNOLIA RED
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

video