FREDDY FENDER – EL BEBOP KID: PART 2 – IN ENGLISH

De trouwe lezers van deze ‘Rootstime’-recensiepagina’s zullen zich allicht nog wel herinneren dat ‘El Bebop Kid’ de bijnaam was die in de jaren ’60 werd gegeven aan de Mexicaanse countryzanger en songschrijver Baldemar Garza Huerta die later wereldroem vergaarde onder zijn artiestennaam ‘Freddy Fender’. Een paar weken geleden vertelde ik hier over het door het Britse retroplatenlabel ‘Jasmine Records’ uitgebrachte verzamelalbum “El Bebop Kid – Part 1: En Espagnol” met allemaal Spaanstalige liedjes die Freddy Fender in zijn lange muzikale loopbaan heeft opgenomen.

Hetzelfde label bezorgde ons nu een tweede cd van Freddy Fender die “El Bebop Kid – Part 2: In English” als titel kreeg en zoals u al kon vermoeden een hele serie Engelstalige nummers van deze legendarische country- en rockzanger bundelt. Ook hier krijgen we opnieuw tien liedjes die hij onder een tweede pseudoniem als ‘Scotty Wayne’ heeft uitgebracht.

Het verhaal begint op deze cd in 1959 met zijn eerste single “Mean Woman”, maar heeft ook de originele opname uit 1959 van zijn grootste hit “Wasted Days And Wasted Nights” op de tracklijst staan. In tegenstelling met de plaat vol Spaanstalige liedjes staan hier maar enkele door Freddy Fender gecoverde songs op en krijgen we voornamelijk door hemzelf geschreven nummers te horen. Het van Ivory Joe Hunter gekende “Since I Met You Baby” is zo’n coversong, net als “Something On Your Mind” van Big Jay McNeely en “Crazy Baby” uit 1957 van Gene Maltais. Naar het einde van deze plaat toe brengt Freddy Fender ook enkele songs die door anderen voor hem werden geschreven: “My River” en “Bye Bye Little Angel”.

Net als bij de Spaanstalige verzamelplaat willen we hier herhalen dat je de meeste van deze liedjes tegenwoordig nergens anders meer zal kunnen vinden op plaat of cd. Dat maakt deze verzamelaar “Freddy Fender: El Bebop Kid – Part 2: In English” tot een uniek en zeldzaam document dat de echte muziekliefhebber best aan zijn verzameling kan toevoegen. Want de in 2006 veel te vroeg overleden Baldemar Huerta, aka ‘Freddy Fender’, ‘Scotty Wayne’ en ‘El Bebop Kid’, maar ook prominent ‘Texas Tornados’- en ‘Los Super Seven’-lid zal altijd een legende in de countrymuziekgeschiedenis blijven.

(valsam)

 

 

Track Listing
1. FREDDY FENDER - MEAN WOMAN
2. FREDDY FENDER - HOLY ONE
3. FREDDY FENDER - WASTED DAYS AND WASTED NIGHTS
4. FREDDY FENDER - SAN ANTONIA ROCK
5. FREDDY FENDER - I CAN'T REMEMBER WHEN I DIDN'T LOVE YOU
6. FREDDY FENDER - A MAN CAN CRY
7. FREDDY FENDER - YOU'RE SOMETHING ELSE FOR ME
8. FREDDY FENDER - CRAZY BABY
9. FREDDY FENDER - WILD SIDE OF LIFE
10. FREDDY FENDER - SINCE I MET YOU BABY
11. FREDDY FENDER - LITTLE MAMA
12. SCOTTY WAYNE - FIND SOMEBODY NEW
13. SCOTTY WAYNE - ONLY ONE
14. SCOTTY WAYNE - I'M GONNA LEAVE
15. SCOTTY WAYNE - PRETTY BABY
16. SCOTTY WAYNE - SWEET SUMMER DAY
17. FREDDY FENDER & BOO - SOMETHING ON YOUR MIND
18. SCOTTY WAYNE - ROOBIE DOOBIE
19. SCOTTY WAYNE - YOU TOLD ME YOU LOVED ME
20. SCOTTY WAYNE - LOUISIANA BLUES
21. SCOTTY WAYNE - TOO LATE TO REMEDY
22. SCOTTY WAYNE - GO ON BABY (I Can Do Without You)
23. FREDDY FENDER - MY HAPPY DAYS HAVE GONE AWAY
24. FREDDY FENDER - OUR PLEDGE OF LOVE
25. FREDDY FENDER - I HOPE SOMEDAY YOU'LL FORGIVE ME
26. FREDDY FENDER - HELLO LONELINESS
27. FREDDY FENDER - MY RIVER
28. FREDDY FENDER - QUIT SHUCKING ME BABY
29. FREDDY FENDER - BYE BYE LITTLE ANGEL
30. FREDDY FENDER - OH MY LOVE
31. FREDDY FENDER - GLOW OF YOUR LOVE
32. FREDDY FENDER - GONNA BE LOOKING

Artiest info
Website  
 

Label: Jasmine Records

video