WET WILLIE – WET WILLIE / WET WILLIE II

“Wet Willie” en “Wet Willie II” waren de twee eerste albums van de Amerikaanse ‘Southern Rock’-groep uit Mobile, Alabama met diezelfde naam. Muziekliefhebbers zullen bij die groepsnaam wellicht meteen terugdenken aan hun grootste hit “Keep On Smilin’” die het in augustus 1974 tot op de 10e plaats schopte in de ‘U.S. Billboard Hot 100’. Met andere nummers konden ze nog wel een plaatsje in de hitlijsten afdwingen, zoals voor de songs “Country Side Of Life”, “Everything That ‘Cha Do (Will Come Back To You)”, “Leona”, “Street Corner Serenade” en “Weekend”, maar zo’n hoge notering als die tiende stek voor “Keep On Smilin’” kon nadien nooit meer gerealiseerd worden.

In de zomer van 1969 werd drummer Lewis Ross de oprichter van de formatie ‘Wet Willie’ die werd vervolledigd met zanger Jimmy Hall die ook mondharmonica en saxofoon speelde, diens broer Jack Hall op basgitaar, John David Anthony op keyboards en Ricky Hirsch op elektrische gitaar. Met Wick Larsen kwam er even een tweede gitarist bij tijdens de periode dat het album “Wet Willie II” tot stand kwam.

Hun eerste bekendheid verwierf de groep als voorprogramma bij concerten van ‘The Allman Brothers Band’ in 1971, het jaar dat ook hun debuutalbum “Wet Willie” op de markt verscheen. Een jaartje later was er al een tweede album “Wet Willie II” te verkrijgen. Het zijn die twee platen die nu op één cd werden gebundeld en heruitgebracht door het Britse retrolabel ‘Beat Goes On Records’.

Na die eerste twee platen bracht de groep nog vijf andere albums uit met “Which One’s Willie?” uit 1979 als laatste release. In 2001 werd de formatie opgenomen in de ‘Alabama Music Hall Of Fame’ en in 2014 ook in de ‘Georgia Music Hall Of Fame’. Ze treden dezer dagen nog altijd op in een sterk gewijzigde bezetting die vooral teert op het spelen van de oude succesnummers van ‘Wet Willie’.

(valsam)


TRACKLIST
WET WILLIE
Have A Good Time
Dirty Leg
Faded Love
Spinning Round
Low Rider
Rock And Roll Band
Pieces
Shame, Shame, Shame
Beggar Song
Fool On You
WET WILLIE II
Shout Bamalama
Love Made Me
Red Hot Chicken
It Hurts Me Too
Keep A Knockin’
Airport
Grits Ain’t Groceries
Shotgun Man
Shaggi’s Song

Artiest info
   
 

Label: Beat Goes On Records

video