TERRA LIGHTFOOT – CONSIDER THE SPEED

 

In 2010 was de Canadese singer-songwriter Terra Lightfoot uit Hamilton, Ontario nog actief als de leadzangeres en gitariste bij de countryfolkformatie ‘The Dinner Bells’ waarmee ze twee albums heeft uitgebracht. In 2011 mocht ze echter haar debuutplaat als soloartieste uitbrengen met het naar zichzelf vernoemde “Terra Lightfoot”. Ter verduidelijking: er is geen familiale relatie tussen haar en de 40-jaar oudere Canadese singer-songwriter Gordon Lightfoot. Na het debuutalbum volgden ook nog de albums “Every Time My Mind Runs Wild” in 2015 en “New Mistakes” in 2017 waarvoor ze een nominatie voor een ‘JUNO Award’ opstreek.

Midden oktober 2020 verscheen haar vierde soloplaat onder de titel “Consider The Speed” met daarop elf nieuwe folk-, blues- en rootsrock-nummers waarvoor zij zowel de teksten als de muziek heeft geschreven. De instrumentale begeleiding bij dit door Jay Newland geproduceerde album was afkomstig van toetsenist Lester Snell, bassisten Davy Smith en Eli Abrams en drummer Steve Potts die verder ondersteund werden door een vierkoppige blazerssectie.

Haar handelsmerk bij de songs wordt gevormd door de catchy gitaarriffs die ze uit haar elektrische gitaar tovert bij elk nummer en ook haar krachtige zangwerk is typerend voor de sound van Terra Lightfoot. Uit haar nieuwe album “Consider The Speed” dat in Memphis, Tennessee werd opgenomen werd een paar maanden geleden een eerste single getrokken met het nummer “Paper Thin Walls”. In de songs op deze plaat reflecteert ze op haar leven als rondtourende muzikante in “Consider The Speed” en “Lost You Forever”, maar ook voorbije relaties worden aangeroerd in de rocksongs “Called Out Your Name” en tweede single “It’s Over Now” (zie 1e video) en in de ballad “Empty House”.

Ze zingt echter ook over de dood van haar grootmoeder in het prachtige “Ramblin’ Rose” en over een nieuwe ontluikende liefde in “Love You So” dat u op de tweede video kunt horen. De soulmuziek die Terra Lightfoot eveneens zeer genegen is sijpelt op deze plaat door in songs als “Midnight Choir”, “One High Note” en in de heel mooie slotballad “Two Wild Horses”. Leuke plaat!

(valsam)

 

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
:TERRA LIGHTFOOT
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Sonic Unyon Recording Company

video