STEPHANIE HATFIELD – OUT THIS FELL

 De indie folk- en indie rocksound die de Amerikaanse zangeres en songschrijfster Stephanie Hatfield uit Santa Fe, New Mexico praktiseert voor haar songs en haar platen klinkt origineel en toch ook wat traditioneel. Voor de instrumentatie bij haar liedjes doet ze een beroep op haar vaste begeleidingstrio bestaande uit Stephanie’s echtgenoot en leadgitarist Bill Palmer, contrabassist Noah Baumeister en drummer Matthew Tobias, met hier en daar nog wat toevoeging van enkele gastmuzikanten.

De hillbilly-muziek die ze in haar jeugdjaren via haar ouders leerde kennen zit nog altijd onderhuids vervat in enkele nummers die ze zelf van poëtische teksten en muziek voorziet en met haar krachtige doch loepzuivere stem zingt. Op haar nieuwste album “Out This Fell“ brengt Stephanie Hatfield tien songs waarvan acht helemaal zelf werden gecomponeerd. Enkel voor het nummer “River Still Runs“ kreeg ze wat bijstand van haar eega en co-producer Bill Palmer en er is ook een gecoverde song met het mooie nummer “Michigan“ van ‘The Milk Carton Kids’ uit hun album “Prologue” van 2011.

Deze vierde plaat “Out This Fell” is de opvolger van haar in 2017 op de markt verschenen album “Traces” waarop ze in pure ‘Calexico’-stijl op mariachi-muziek gebaseerde songs bracht. Op de nieuwe cd zijn die nauwelijks nog terug te vinden. Stephanie Hatfield opteerde voor meer op folk, rock en pop geënte nummers, echter nooit zonder de aandacht voor een catchy melodie te verliezen. Eén van de mooiste liedjes is het op de eerste video te beluisteren nummer “Gone, Gone, Gone” en ook de albumopeningstrack “Away Gently” die ze in een live gebrachte uitvoering zingt op de tweede video is een heel radiovriendelijke song.

Andere leuke nummers op “Out This Fell” zijn het erg knap gezongen liedje “Not Her” waarin wel opnieuw mariachi-trompetgeschal door Eric Ortiz en vioolklanken van Karina Wilson opduiken, naast de emotionele ‘break-up’-song “Never Go Away” waarbij Paul Hunton voor harmony vocals zorgt. Ook het aan een band als ‘Calexico’ schatplichtige liedje “Lucy”, de lo-fi pianoballad “River Still Runs” en het enkel door elektrische gitaar begeleide slotnummer “Like Sweetness Does” kunnen op onze volwaardige goedkeuring rekenen.

(valsam)
“Stephanie Hatfield’s fourth record ‘Out This Fell’ starts with a few gently rocking tracks, but is ending with her best poetic songs about loss, love and break-up stories in ‘Never Go Away’, ‘River Still Runs’ and ‘Like Sweetness Does’. She can count on our full approval and acquisition recommendation.“ – www.rootstime.be

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: STEPHANIE HATFIELD
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Free Box Music LLC

Info: Hemifran

video