WILD DEUCES – LUCKY NR. 7

 

Een onverwoestbaar muziekgenre dat elk jaar opnieuw op een revival lijkt te mogen rekenen is de rockabilly. Het Duitse platenlabel ‘Rockabilly Records’ en sublabel ‘Rebel Music Records’ vormen de belangrijkste producenten van Europese artiesten die hun muziek in die rockabilly-stijl presenteren. Vanuit ons eigen Belgenland kregen we nu zo’n kort rockabilly-plaatje in de bus van een formatie die zich ‘Wild Deuces’ noemt.

Die groep ontstond in april 2015 toen drie sinds vele jaren in de rootsmuziek actieve muzikanten met gitarist Bart Huysmans (aka ‘Double B.’), contrabassist Bart Crauwels (aka ‘Mr. Serious’) en drummer Pascal Lunari (aka ‘Oui Oui Pascal’) zich verenigden in deze rockabillygroep. Ze moesten echter wel eerst nog iemand vinden voor het vocale werk bij hun nummers en die persoon werd al snel gevonden in zangeres Stefni Wijnen (aka ‘Miss Stefni’).

Spoedig volgden vele optredens in het Benelux-rockcircuit en nu kregen ze dus de kans om hun werk ook op een plaat uit te brengen. Dat album heet “Lucky Nr. 7” en zoals de titel al laat vermoeden krijgen we zeven nummers aangeboden op dit schijfje. Drie van de songs zijn coverversies en de resterende vier tracks werden door de band zelf gecomponeerd. Dat zijn de nummers “Shucks”, “Mango Mambo”, “Mama’s Always Right” en het op de tweede audiovideo te horen nummer “Strange Nights” dat geschreven werd door ‘Wild Deuces’-drummer Pascal Lunary.

Over de gecoverde liedjes kunnen we ook wat meer informatie geven. Openingstrack “Baby Please Don’t Go” (zie live versie op de eerste video) is een nummer van Rose Mitchell uit 1953 dat indertijd nog als een 78-toerenplaat werd uitgebracht. “Rock-A-Beatin’ Boogie” werd al in 1952 geschreven door Bill Haley, maar verscheen eerst op plaat in een versie van ‘The Esquire Boys’ in 1952 vooraleer ‘Bill Haley And The Comets’ het zelf opnamen in 1955. “Black Cadillac” is dan weer een rockabilly-traditional die zangeres Joyce Green schreef en zelf opnam in 1959. ‘Miss Stefni’ begint deze swingende song pas na de informatieve vermelding ‘this one is for my ex-boyfriend’.

Zoals het past bij rockabilly-muziek zijn de songs allemaal zeer kort van stof, waardoor deze zeven nummers tellende plaat al afklokt na amper 18 minuten. We hadden er zonder problemen nog eens 18 minuten langer kunnen naar luisteren, maar dat zullen we dan wellicht moeten gaan doen tijdens één van de volgende live-optredens van ‘Wild Deuces’.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: WILD DEUCES
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
   
 

Label: Rebel Music Records / Rockabilly Records

video