SNAKEBITE – ROCK RUMBLE & ROLL

Leadzanger en gitarist Jörgen Gillstedt, pianist Henrik Alfredsson, bassist Christian Ericson en drummer Rolf Andersson vormen samen het Zweedse rockkwartet ‘Snakebite’ dat zijn thuishaven heeft in Arvika, een 15.000 inwoners tellend havenstadje in de provincie Värmlands län. Geïnspireerd door de Britse rock’n’roll-groepen begonnen ze aan het begin van deze eeuw met het maken van platen en met optredens die indertijd vooral in eigen land plaatsvonden.

Het Duitse rock- en rockabilly-label ‘Rebel Music Records’ heeft na het vorig jaar uitgebrachte album “Full Throttle” nu al een volwaardige opvolger op de markt gebracht in de vorm van de dertien tracks tellende plaat “Rock Rumble & Roll”. Op dit album maken de vier Zweedse heren de titel van de plaat helemaal waar door er swingende rock’n’roll-nummers op te brengen, hierbij geïllustreerd door de twee songs die op de video’s te beluisteren zijn: albumtiteltrack “Rock Rumble & Roll” en “Long Black Train”.

De dertien songs zijn korte maar zeer dynamische ‘recht-voor-de-raap’ rock’n’roll-nummers. Negen tracks zijn eigen composities van frontman Jörgen Gillstedt en de resterende vier nummers zijn dus coversongs. Van die eigen songs selecteren we opener “Fantasy Lady”, “Long Black Train”, “It’s Been A Long Time”, “It’s Too Late” en bonustrack “Rockin’ Kick” als onze favoriete nummers uit dit album.

De eerste gecoverde song is “Oakie Boogie”, een ‘western swing’-nummer van Johnny Tyler uit 1947. Daarna krijgt de rockabilly-song “This Is The Night” van ‘Bob Luman & The Shadows’ uit 1957 een geheel eigen ‘Snakebite’-versie aangemeten. Het derde gecoverde nummer is “24 Hours” dat oorspronkelijk “It’s Love Baby (24 Hours A Day)” heette toen het in 1955 op plaat verscheen in de versie van ‘Louis Brooks And His Hi-Toppers’. En ook de vierde coversong stamt uit de jaren ’50 want het nummer “Lights Out” werd in 1958 voor het eerst gezongen door zijn componist Jerry Byrne.

Vetkuif Jörgen Gillstedt zingt al deze swingende liedjes blijkbaar moeiteloos en met veel dynamiek en ook de begeleidende rockmuziek klinkt fris en vrolijk. We vermoeden dan ook dat een live-optreden van ‘Snakebite’ voor veel dansplezier en zwetende lijven op de dansvloer zal zorgen. Misschien moeten ze dit ook eens buiten hun thuisland Zweden komen bewijzen in de andere Europese landen waar hun R&B- en rockabilly-muziek ook op een brede interesse bij het muziekminnende publiek zal kunnen rekenen.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: SNAKEBITE
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Rebel Music Records

video