ROBERT BURTON HUBELE & BRAD STECKEL – A LUCKY MAN

We durven te veronderstellen dat u misschien nog nooit eerder gehoord hebt van Robert Burton Hubele, maar hier bij ‘Rootstime’ kreeg deze Canadese singer-songwriter uit Vancouver al in oktober 2004 onze aandacht voor de release van zijn debuutalbum “The Human Heart” uit 2001 en het daarna in 2004 uitgebrachte album ”Three Little Words”. Op die platen bracht hij toen al een mix van folk, country, rock, jazz en blues en eigenlijk is hij dat bij alle daaropvolgende albums blijven volhouden.

In 2011 was er het album “I Get Lonely”, gevolgd door het in 2012 verschenen album “Highway Of Dreams” en in 2016 recenseerde collega Eric Schuurmans de plaat “She Won’t Talk To Me” die Robert Burton Hubele uitbracht met zijn vriend gitarist-muzikant Brad Steckel. Nu is er een nieuwe plaat van dit duo op de markt gekomen onder de titel “A Lucky Man”. Het is het elfde album van Robert Burton Hubele met Brad Steckel opnieuw als producer van dit twaalf eigen composities tellende werk.

In het bluesgenre behoren artiesten als B.B. King, Howlin’ Wolf, Muddy Waters en Willie Dixon tot zijn belangrijkste voorbeelden, in de jazzwereld worden zijn invloeden gevormd door o.a. Cab Calloway en Mose Allison en bij het countrygenre zijn o.a. Hank Snow en Hank Williams zijn voornaamste inspiratiebronnen. De bluesy albumtiteltrack “Lucky Man” waarmee begonnen wordt geven we ter kennismaking mee op de eerste video. Maar het is vooral het tweede nummer “I’d Be A Fool” dat ons weet te bekoren door de wijze waarop dit liefdesliedje in traditionele ‘doo-wop’-stijl wordt gebracht.

De variatie in muziekstijlen tussen de verschillende nummers op “A Lucky Man” zorgt er voor dat je geboeid blijft luisteren naar alle songs op de plaat en eigenlijk al gauw nieuwsgierig uitkijkt naar de eerstvolgende track op de cd. Zo bevalt ons het op werk van J.J. Cale lijkende “No Time”, maar ook de zeemzoet gezongen ballad “Hurt So Bad” en het op de tweede video te beluisteren jazzliedje “How Deep Is Your Love” zijn glinsterende pareltjes op de tracklijst van “A Lucky Man”.

Robert Burton Hubele is overigens ook een zeer getalenteerde en goede zanger en dat kunnen we meermaals vaststellen in verdere liedjes op deze plaat. Daarvan onthouden we vooral “On The Water”, het laid-back gezongen “Lovers At Twilight Time” en zijn nostalgische terugblik op en welgemeende eerbetoon aan de Canadese provincie “Alberta” waar Robert Burton Hubele als kind op het platteland midden de prachtige natuur opgroeide.

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: ROBERT BURTON HUBELE & BRAD STECKEL
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Hubele Arts Music

video