CHRISTIAN LEE HUTSON – BEGINNERS

Je debuutplaat “Beginners” als titel geven getuigt van enige vorm van lef hebben. Dat is nochtans wat de 29-jarige Amerikaanse singer-songwriter Christian Lee Hutson uit Los Angeles, Californië heeft gedaan voor zijn album dat tien zelfgecomponeerde nummers bevat. Een echte beginneling kunnen we hem echter niet heten, want sinds 2012 heeft hij al enkele ep-tjes en zelf opgenomen studioplaten uitgebracht, o.a. met zijn groepje ‘The Driftwood Singers’.

Het was de vriendschap en het geloof in zijn kunnen van mensen als Phoebe Bridgers en Conor Oberst van ‘Bright Eyes’ die Christian Lee Hutson nu tot de release van deze eerste echte studioplaat als soloartiest hebben kunnen bewegen. De amper 25-jarige indierockzangeres Phoebe Bridgers uit Los Angeles maakte samen met Conor Oberst al deel uit van de gelegenheidsgroep ‘Better Oblivion Community Center’ waarmee ze vorig jaar het gelijknamige album uitbracht. Zij trok nu als producer met Christian Lee Hutson de studio in voor de opname van zijn plaat “Beginners”. Daarenboven overtuigde ze ook enkele grote namen uit de muziekwereld van Los Angeles om een bijdrage af te leveren aan één of ander nummer uit dit Americana-album.

De eerste single uit deze plaat is het nummer “Northsiders”, maar wij selecteerden de video’s van de songs “Lose This Number” en “Talk” om u met het werk van deze getalenteerde singer-songwriter kennis te laten maken. De plaat werd gecreëerd met tien van dergelijke hitgevoelige nummers en de warme zoetgevooisde stem van Christian Lee Hutson overtuigt in elk van deze tracks. Voor de songteksten liet hij zich inspireren door zijn fantasie en door de belevenissen in zijn eigen leven waarin verliefdheid, verwarring, spijt en vergeving elk een belangrijke rol hebben gespeeld.

Andere liedjes die ons al van bij een eerste beluistering konden bekoren zijn het langzaam maar gestaag groeiende “Twin Soul”, het melodieus rockende “Get The Old Band Back Together” en de mooie slotsong “Single For The Summer”. Christian Lee Hutson en zijn album ”Beginners” zijn welgekomen nieuwigheden in de grote wereld van de betere ‘Americana’-muziek en dat hij die plaats ruimschoots verdient zal hij wellicht in de komende jaren gaan bewijzen met zijn volgende platen.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: ANTI-Records

video