DEVON WORLEY BAND – TEATIME FOR THIEVES (EP)

De ‘Devon Worley Band’ uit Minneapolis, Minnesota wordt in de pers ‘the most loveable bunch of mainstream music outliers’ genoemd. Het is een countryrockkwartet rond de nu 22-jarige zangeres, gitariste en pianiste Devon Worley die de groep als jonge tiener vormde in 2013 en toen debuteerde met het album “Silver Creek”. Daarna volgde er in 2017 nog een tweede plaat die “The Sunrise Resistance” heette.

Nu verscheen een derde in Nashville, Tennessee opgenomen plaat van de ‘Devon Worley Band’ onder de titel “Teatime For Thieves”. Het is een vijf tracks tellende ep geworden met nummers die de definitie van countrymuziek beogen te verruimen naar een meer dynamisch swingende rocksound. Samen met gitarist Jason Medvec, bassist Adam Durand en drummer Grant Thelen brengt singer-songwriter Devon Worley op dit minialbum liedjes over de natuur, de liefde en over magie.

De eerste single uit deze ep is de countryrockballad “No Fool” die hier een tweede plaats op de tracklijst kreeg na de stevig rockende opener “Black River Magic”. Het kantelmoment via de derde van de vijf songs wordt gevormd door het nummer “Broken Record” dat u op de video bij deze recensie kunt beluisteren. De ballad “Leave Me Slow” wordt nadien zeer sterk gezongen door Devon Worley en wordt door ons gemakkelijk geselecteerd tot favoriete track uit deze ep, want het afsluitende “Wytch Hunt” is weer veel meer een rocksong dan een countrynummer.

Onze conclusie na het horen van de vijf nummers op “Teatime For Thieves” is dat de sound van de ‘Devon Worley Band’ meerdere gelijkenissen vertoont met die van de Amerikaanse rockgroep ‘Heart’ van de zusjes Ann en Nancy Wilson. Deze groep leunt veel meer aan bij de rockmuziek dan bij country of Americana en wij betwijfelen dan ook of de band op veel bijval zal kunnen rekenen op de klassieke countryfestivals. Maar of ze deze muzikale richting ook in de toekomst zo zullen blijven ontwikkelen kunnen we pas vaststellen aan de hand van een wellicht spoedig volgende full-cd.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

video