ZACH AARON – FILL DIRT WANTED

 

De Texaanse country- en Americanazanger en songschrijver Zach Aaron uit Cleveland dook voor het eerst op in de muziekscène in de zomer van 2014 toen zijn jammerlijk volledig over het hoofd geziene debuutplaat “Find My Soul” werd gereleased. Drie jaar later volgde een tweede album dat “Murder Of Crows” als titel kreeg. En nu nog eens drie jaartjes verder duikt het album nummer drie van deze Texaanse troubadour op.

“Fill Dirt Wanted” is een plaat met twaalf nieuwe composities van Zach Aaron, allemaal liedjes die bij de muziekliefhebber ongetwijfeld herinneringen zullen oproepen aan het vroegere werk van genre-iconen als Townes Van Zandt, Steve Earle en Guy Clark, maar ook aan de songs van Woody Guthrie, de absolute ‘godfather’ van dit soort verhalende countryliedjes.

Zach Aaron heeft het album opgenomen in een studio in Norman, een stadje in de Amerikaanse staat Oklahoma en hij kreeg daarbij instrumentale hulp van Kevin Foster op gitaar, viool, mandoline, banjo en dobro, terwijl Dave Leach meespeelde op piano en basgitaar en Giovanni Carnuccio III voor drums en percussie zorgde en daarenboven als albumproducer optrad. De sporadisch in enkele nummers opduikende vrouwelijke backing vocals zijn afkomstig van Lauren January.

Twee van de mooiste liedjes op “Fill Dirt Wanted” hebben we aan deze recensie toegevoegd op de video’s met eerst het bluesy rockende “Animal Of Burden”, gevolgd door het zachtjes walsende “Hold The Line”. Daarnaast hebben wij ook kunnen genieten van de albumtiteltrack en van de schitterende verhalende ballad in “Shelter Of The Storm” waarin Zach Aaron vertelt over het tragische heengaan van een goede vriend aan de gevolgen van een brutale kanker.

De bluesinvloeden komen eveneens enkele keren naar voren in de nummers “Southeast Texas Trinity River Bottom Blues” en “Dying Hobo Blues”. Countryrocker “No Road Too Cold”, de traditioneel klinkende countrysong “Hold The Line” en de melancholische, melodieuze murder ballad “Aztec Café” vormen de resterende hoogtepunten op deze overigens geheel uitstekende plaat van Zach Aaron.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: ZACH AARON
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

video