SAMANA RISING – DAYS WITHOUT YOU

 

‘Samana Rising’ is de naam van een in 2016 opgerichte bluesrockformatie uit Stavanger, Noorwegen met Hanne Sivertsen als leadzangeres en songtekstenschrijfster, Leif Johan Flornes en Vegard Pettersen beiden op elektrische gitaar en de componisten van de muziek, John David Didriksen op basgitaar en Are Øverland op drums.

In de voorbije jaren bracht de groep meerdere singles uit en werkten ze aan songs voor hun eerste album “Days Without You” dat nu op de platenmarkt is verschenen en waar voorafgaand aan de release een eerste single “Another Day” (zie 1e video) werd uitgebracht. Vorig jaar werd er een sabbatjaar ingelast door de groep omdat zangeres Hanne haar eerste kindje kreeg, maar daarna werd er hard gewerkt om alle nummers voor dit debuutalbum klaar te krijgen.

Voor de opname van de tien liedjes werd er in de studio een beroep gedaan op een blazerssectie bestaande uit saxofoon, trombone en trompet en albumproducer Jørgen Manke speelde ook mee op keyboards en orgel. Extra backing vocals werden verzorgd door de dames Elisabeth Økland Hjelle en Kimmy L Nguyen Hanssen.

De inspiratie voor de songteksten werd gezocht in allerlei levenservaringen van de bandleden. Zo schreef Hanne Sivertsen de bijna 7 minuten durende emotievolle ballad “Too Tiny” (zie 2e video) naar aanleiding van het verlies van haar broer die zeven jaar geleden was verdronken en twee kinderen achterliet waarvoor Hanne voor altijd zou gaan zorgen.

In de voornamelijk in bluesrockstijl gebrachte songs werden elementen uit de pop-, soul- en funkmuziek verwerkt wat het geheel tot een aangenaam beluisterbare en ruim georkestreerde plaat heeft gemaakt. Op de vinylversie van dit album staan maar negen nummers, maar voor de cd-versie werd een tiende funky song “Be There” als bonustrack toegevoegd.

De klassieke bluesrock-sound krijgen we van ‘Samana Rising’ in de openingstrack “Mountains” en in de wat later volgende nummers “Not Up To You” en “Hold On” waarin de blazers ruimschoots aan hun trekken kunnen komen. Wij onthouden uit dit album naast de leuke single “Another Day” vooral de swingende rocksong “Taste Of Life” en de van heerlijk gitaarwerk voorziene track “Your Way Out”.

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: SAMANA RISING
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Storyteller Recordings

video