THE HAGGIS HORNS – STAND UP FOR LOVE

 

Trompetspeler Malcolm Strachan, alt- en baritonsaxofonist Rob Mitchell, tenorsaxofonist Atholl Ransome, gitarist Ben Barker, pianist George Cooper, bassist Kenny Higgins en drummer Erroll Rollins zijn de zeven permanente leden van de Britse jazz-, funk- en afrobeatformatie ‘The Haggis Horns’ uit Leeds. Voor hun nieuwste plaat “Stand Up For Love” hebben ze soulzanger John McCallum ingehuurd als vocalist bij zeven van de negen nummers die op deze plaat te horen zijn en ook voormalig bandlid en percussionist Sam Bell mocht als gastmuzikant zijn bijdrage aan de songs komen afleveren.

In de Britse funkscène zijn ‘The Haggis Horns’ als sinds hun oprichting in 1999 een gevestigde en gewaardeerde naam, wat bevestigd wordt door de vier albums die ze in die twee decennia hebben opgenomen en uitgebracht: “Hot Damn!”, “Keep On Movin’”, “What Comes To Mind” en “One Of These Days”. Deze formatie heeft in het verleden al meermaals podia gedeeld met o.a. Jamiroquai, John Legend, Amy Winehouse, Adele, Robbie Williams en bands als ‘Elbow’, ‘Morcheeba’ en ‘Duran Duran’.

De muzikale invloeden voor hun sound vonden ‘The Haggis Horns’ bij Amerikaanse funkgroepen zoals ‘The Fatback Band’ en ‘Sly & The Family Stone’ en bij de Schotse funk- en soulformatie ‘Average White Band’, maar ook bij gerenommeerde soulartiesten en bij diverse hedendaagse hiphoppers. Hun eigen authentieke sound zorgde ervoor dat de band een zeer goede reputatie heeft weten op te bouwen in de Britse muziekscène.

Op hun vijfde album “Stand Up For Love” dat op hun eigen label werd uitgebracht gaat de formatie helemaal terug naar hun originele roots. Twee jaar na hun laatste release klinkt het funkensemble alweer ontzettend fris en opzwepend in de negen nummers op deze plaat. Op de audiovideo’s bij deze recensie kunt u twee van de songs uit dit album beluisteren. Telkens is John McCallum de zanger bij de door de blazers ingeleide reggae-getinte albumtiteltrack “Stand Up For Love” en het nummer “Ain’t Loving One Another”. Ook de soulvolle openingstrack “Don’t Give A Damn” en de bijzonder ritmische instrumentaaltjes “Haggis Express” en “Burning” zorgen voor zeer dansbare momenten op deze plaat.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: THE HAGGIS HORNS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Haggis Records

video