CHRISTINA CROFTS – JUST HOW LOVE FEELS

 

Voor een ontmoeting met gitariste Christina Crofts, moet je best helemaal Down Under zijn. Ze is geboren in de kustplaats Coffs Harbour in New South Wales, groeide op in Brisbane en verhuisde naar Sydney. Daar ontmoette ze haar mentor, gitarist Steve Crofts (The Bombers, Black Cat Moan, Topaz) bij wie ze gitaarlessen volgde en met wie ze later trouwde.

Eind jaren negentig vormde ze Croftstown Traffic, een driekoppige blues/rock coverband, die later -met Steve op gitaar- Croftstown zou worden. De band genoot een aantal jaren van faam in Sydney en omgeving en bracht in 2006 het zelf gefinancierde album 'Unboogie' uit. Croftstown werd uiteindelijk opgeschort vanwege de impact van Huntington's Disease op Steve en zijn afnemende vermogen om gitaar te spelen.

In 2008, ondanks dat ze eigenlijk geen band als zodanig had, bracht Christina haar eigen zelf gefinancierde debuutalbum (met 9 originele tracks) 'Midnight Train' uit. Het was het begin van een nieuwe fase van haar muziekcarrière. In 2016 begon ze met de opnames voor wat bedoeld was als een volledig album, maar wat werd teruggebracht tot een vier nummers tellende EP ‘Like We Used To’. Steve stierf op 15 augustus 2016.

In oktober 2019 bracht Christina Crofts een nieuw album met de titel 'Just How Love Feels' uit. Van de negen originele songs nam ze er zes op met haar oude bandleden: drummer Tony Boyd en bassist Stan Mobbs. “Callin' Your Name”, “Sweet Memories” en “A380” zijn nieuwe songs en zijn later opgenomen (met nagesynchroniseerde gitaren en extra achtergrondzang van Ty Coates op twee nummers). Op deze drie nummers drumt Ross Clark.

Met “Lookin' Back on You” opent Christina haar laatste album, haar glorieuze terugkeer na haar eigen angststoornis. In deze blues rocker legt Christina erg duidelijk uit dat ze niet op zoek is naar mannen met oneerlijke bedoelingen en die alleen maar met haar hart en gevoelens willen spelen. Het stevige drumwerk van Ross Clark en Christina’s overvloedig wah-wah gitaar zijn daarna de hoofdingrediënten voor de intro van “Calllin' Your Name”, een groovende rocksong met een catchy refrein. Ook het melodieuze “Someone Younger” is een stevige rocker met het nodige slide werk en “Story of Love” een love song. In de goed in de oren klinkende titelsong neemt Christina ons mee terug naar de jaren ’70. In het nummer neemt ze ook (naast drummer Tony Boyd) de baspartij voor haar rekening. Nog meer in die lijn volgt er met “Sweet Memories” en dat “Miss My Man” over Steve Crafts gaat, behoeft geen woorden. Voluit gas geven doen Christina en Boyd op de blues rocker “Voodoo Queen”. Het is het tweede nummer waarvoor onze Australische opnieuw de basgitaar omhangt. Dat haar knappe bottleneck slide werk daarnaast haar signature is, moeten we ondertussen hier niet meer herhalen. Ook in de afsluitende rocker “A380” gaat de druk nog niet van de ketel. Drummer Roy Clark en bassist Stan Mobbs zorgen nog een keer voor een uitstekende rock groove en Christina zingt in de finale krachtig en heel overtuigend.

'Just How Love Feels' de laatste van Christina Crofts is een uitstekend en stevig rock/bluesrock album dat ook veeleisende liefhebbers van de slide gitaar moeiteloos zal paaien!

“ Down Under Christina Crofts’ latest 'Just How Love Feels' is an excellent and solid rock/blues rock album, that will easily satisfy even demanding bottleneck slide guitar enthusiasts!... “ (ESC for Rootstime.be)

Eric Schuurmans

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: CHRISTINA CROFTS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Album track list:
01. Lookin' Back on You - 02. Calllin' Your Name - 03. Someone Younger - 04. Story of Love - 05. Just How Love Feels - 06. Sweet Memories - 07. Miss My Man - 08. Voodoo Queen - 09. A380 / Words/music © 2019 by: Christina Crofts – Produced by Russell Pilling en Marshall Cullen

Album line-up:
Christina Crofts: vocs, guitar, bass (5,8) / Tony Boyd: drums (1,3-5,7,8) / Stan Mobbs: bass (all songs, exc. 5,8) / Ross Clark: drums (2,6,9) / Ty Coates: bvs (2,6)

Discography Christina Crofts:
Just How Love Feels [2019] | Like We Used To (EP,4#) [2016] | Midnight Train [2008] | Unboogie, by Croftstown [2006] | 

 

Artiest info
Website  
 

video