JARROD DICKENSON – READY THE HORSES

Folk- en countryzanger Jarrod Dickenson is een Texaan in hart en nieren. Hij werd geboren en groeide op in het stadje Waco, maar hij verhuisde via Austin en Brooklyn naar countrymuziekstad Nashville in Tennessee om er zijn muzikale carrière te lanceren. Verwacht geen traditionele countrysongs van hem op zijn nieuwste plaat “Ready The Horses” want Jarrod Dickenson geeft eerder een soulvolle invulling aan de tien nummers die hij voor dit album heeft gecomponeerd.

Daarvoor heeft hij een virtuoze Mark Edwards op Hammondorgel in de studio gehaald en meerdere songs krijgen ook een heerlijke instrumentatie van een uitmuntende blazerssectie die bestaat uit Leroy Horns op baritonsaxofoon, Nick Webb op tenorsaxofoon en Rob Flynn op trompet. Voor het liedje “Your Heart Belongs To Me” dat in duetvorm wordt aangeboden krijgt hij de vocale steun van zijn Ierse vrouwtje Claire (Ward) Dickenson, die ook sublieme backing vocals aflevert bij enkele andere songs.

We leggen een paar keer een link naar de gospelmuziek zoals die in de Amerikaanse kerken te horen is. De nummers die ons dat verband hebben laten maken zijn de soulvolle ballad “Take It From Me” en “Way Past Midnight”. Onze favoriete song staat echter netjes weggeborgen in het midden van dit album en wordt vertegenwoordigd door het op de eerste video in een live uitvoering te horen nummer “In The Meantime”, een supermooie ballad waarin we vocale en muzikale gelijkenissen menen op te merken met de allerbeste songs van Nathaniel Rateliff.

Maar daarmee hebben we nog lang niet alle topsongs uit dit album “Ready The Horses” vermeld, want het op de tweede video te beluisteren “California” en de songs “A Cowboy & The Moon” met Mark Edwards nu op accordeon en Ben Sarface op fiddle, “Nothing More” en albumafsluiter “I Won’t Quit” zijn bijna even mooie pareltjes uit de muzikale koker van deze Jarrod Dickenson.

De kwaliteiten van deze muzikant als songschrijver blijken bovendien nog meer als je zijn songteksten gaat lezen. Het zijn allemaal interessante verhalen die op prachtige muziek werden gezet. U zult al wel begrepen hebben dat we dit superbe album van Jarrod Dickenson heel graag warm bij u willen aanbevelen. En misschien loont het daarbij ook wel de moeite om eens op zoek te gaan naar zijn twee vorige platen “Ashes On The Ground” uit 2008 en “The Lonesome Traveler” uit 2012.

(valsam)

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Hooked Records

video