THE TRISTONES – CAMARO

‘The Tristones’ is een trio muzikanten uit New York City, samengesteld uit de in het Canadese Nanaimo (Toronto), Brits Columbia opgegroeide leadzanger en gitarist Tristan Clark en de Amerikaanse drummer Adam Jackson en bassist Gregory Jones. Tristan Clark is naast de frontman ook de songschrijver van de liedjes die de groep opneemt op hun platen zoals nu op het nieuwe album “Camaro”.

Op dit album brengen ‘The Tristones’ negen nummers die meestal aansluiten bij de hedendaagse pop- en rockmuziek, te beginnen met albumopener en eerste single “Love Avenue” (zie 1e video), een muzikale ode aan New York City. De tweede albumtrack “First World Problems” die u op de tweede video aangeboden krijgt heeft een meer funky en jazzy sound.

Er hangt ook een jaren ’70-sfeertje over enkele nummers op dit album. Dat is ondermeer het geval bij de albumtiteltrack “Camaro”, één van de zes songs waarop gastmuzikant Dylan Hemming voor gesmaakte bijdragen op orgel en piano zorgt. Als gekende liefhebbers van ballads zal het u dan ook niet echt verbazen dat we te vinden zijn voor de song “Break Her Down” en ook de albumafsluitende countryrocker “Tamarindo” zal in de toekomst extra speelbeurten krijgen ten huize (valsam).

De overwegende sound van de nummers op “Camaro” hoort echter thuis in de rock- en funkstijl met her en der elementen uit de jazzmuziek. Dat is zo voor “Permutation”, de anti-president bedoelde song “Trump”, “Everybody’s Got Their Two Cents” en “Sick Man”. ‘The Tristones’ debuteerden in 2012 op plaat met het album “Donkey”, de voorganger van “Camaro” dat al in de herfst van 2018 werd opgenomen in de ‘Rustic Space’-studio in Portland, Maine maar nu pas het levenslicht mocht zien.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

video