LET’S THROW A ROCKIN’ SOUL PARTY - VARIOUS ARTISTS

We hebben hier de laatste weken heel wat verzamelplaten in de bus gevonden, allemaal toegestuurd door het in heruitbrengen van ‘golden oldies’ gespecialiseerde label ‘Koko-Mojo Records’, een sublabel van het gerenommeerde ‘Rhythm Bomb Records’-label. Een nieuwe serie die er werd opgestart compileert rock-, R&B- en soulnummers uit de jaren ’50 en ’60 onder de titel “Let’s Throw A Rockin’ Soul Party”.

In totaal krijgen we dertig bekende en minder gekende liedjes aangeboden, songs die stammen uit de tijd dat velen onder ons nog in de bloemkool op onze geboorte zaten te wachten. Bij de bekendere songs horen o.a. “Boom Boom” van John Lee Hooker en “The Locomotion” van Little Eva, beiden uit 1962. Ook het één jaar eerder uitgebrachte “Stand By Me” van Ben E. King, “Something’s Got A Hold On Me” van Etta James en het door Berry Gordy geschreven “Do You Love Me” van ‘The Contours’ behoren tot het collectieve geheugen van elke rechtgeaarde muziekliefhebber.

Maar u kunt er eveneens de uit 1963 afkomstige originele versie van het liedje “Mockingbird” op terugvinden in de vertolking van ‘Inez And Charlie Foxx’, een song die in 1970 een wereldhit werd in de versie van Carly Simon & James Taylor. Een andere vaak gecoverde traditional is het liedje “Kansas City” dat door Jerry Leiber en Mike Stoller werd geschreven in 1952 voor ‘Little Willie Littlefield’ en later in 1959 gecoverd werd door Wilbert Harrison wiens versie op deze cd staat. Deze klassieker werd daarna heel vaak gecoverd en werd ook opgenomen door o.a. ‘The Beatles’, Fats Domino, Brenda Lee, Trini Lopez en James Brown.

Zoals reeds eerder een paar aangegeven in de recensies van deze prachtige compilatiealbums kunnen we er ook nu niet omheen om ook deze verzamelaar heel warm bij u aan te bevelen. Het is opnieuw een plaat die muziekgeschiedenisles geeft in dertig liedjes die na hun release dikwijls de inspiratiebron hebben gevormd voor jonge beginnende artiesten die later tot grote wereldsterren zijn uitgegroeid.

(valsam)

 

 

TRACKLIST
1. Oh My Liddy - J.J. Jackson
2. Tossin And Turnin - Lewis, Bobby
3. Boom Boom - Hooker, John Lee
4. Snap Your Fingers - Henderson, Joe
5. The Locomotion - Little Eva
6. Last Night - Mar-Keys, The
7. l'll Come Running Back To You - Cooke, Sam
8. Stand By Me - Ben E King
9. Irresistible You - Bobby Peterson
10. Dont Say Goodbye - Gino Parks
11. Mockingbird - Inez and Charlie Foxx
12. Somethings Got A Hold On Me - James, Etta
13. Baby Workout - Wilson, Jackie
14. Shake A Tail Feather - The Five Du-Tones
15. Comin Home Baby - Jones, Quincy
16. Hoodlum Joe - Dorsey, Lee
17. Kansas City - Harrison, Wilbert
18. Pride And Joy - Gaye, Marvin
19. Crying For My Baby - Harold Burrage
20. Duke Of Earl - Chandler, Gene
21. Soul Twist - King Curtis and The Noble Knights
22. Come On And Stop - Johnson, Marv
23. Do You Love Me - Contours, The
24. Hitch Hike Pt 1 - Russell Byrd
25. Oh Lover - Sherry Taylor and Singin Sammy Ward
26. Sad Girl - Jay Wiggins
27. Hey, Mr. Taxi Driver - The Diplomats
28. Let Me In - The Sensations
29. Whole Lotta Woman - Contours, The
30. Dont Feel Sorry For Me - Ruffin, Jimmy

Artiest info
Website  
 

Label: Koko-Mojo Records / Rhythm Bomb Records

video