LET’S THROW A PAJAMA PARTY - VOLUME 3

Een logeerpartij, ook wel pyjamafeest of slaapfeest genoemd, is een feest dat meestal wordt gehouden door kinderen of tieners, waarbij een gast of meerdere gasten worden uitgenodigd om bij een vriend thuis te overnachten, soms om verjaardagen of andere speciale gelegenheden te vieren evenementen.

In het Engels klinkt dit zoveel mooier: ‘pajama party’ en dat hebben de uitgevers van het platenlabel ‘Atomicat Records’ ook begrepen, want zij brengen al een tijdje verzamelalbums uit onder de titel “Let’s Throw A Pajama Party”. Op die compilatieplaten staan liedjes uit de jaren ’50 en ’60 die uitermate geschikt zijn om op zulke pyjamapartijtjes gespeeld te worden en er voor het nodige entertainment te zorgen.

Want lekker swingen, rocken, slowen of vrijuit dansen kunnen we op de nieuwe serie van dertig retroliedjes die op het ‘Volume 3’-album in deze reeks te horen zijn. We krijgen een sublieme mix van romantische ballads, countrysongs, ‘doo-wop’-nummers en zelfs wat blues en rock’n’roll aangeboden op deze verzamelaar. Het is aanschuiven op de dansvloer voor liedjes als “Dream Lover” van Bobby Darin of “Since I Met You Baby” van Ivory Joe Hunter, de twee songs die u op de hier bijgevoegde video’s kunt beluisteren.

De al wat oudere lezers zullen zeker ook nog enkele hits uit onze jeugdjaren herkennen in o.a. “Tell Laura I Love Her” van Ray Peterson, “Lucky Lips” van Gale Storm (later een grote hit voor Cliff Richard), “Come On Let’s Go” van Richie Valens, hier te horen in de versie van ‘The Enchanters’ en “Come Softly To Me” van ‘The Fleedwoods’. Zet de stoelen maar gauw aan de kant en kom met volle teugen genieten van al deze nostalgische nummers uit een lang vervlogen tijd.

(valsam)

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Atomicat Records / Rhythm Bomb Records

video