GOING TO THE SUN – LOVE LETTERS FROM THE WESTERN GATE

‘Going To The Sun’ is de groepsnaam van een muzikaal indie pop- en rockduo uit Minneapolis, Minnesota, bestaande uit de broers David Young en Zach Young. David is zanger, gitarist, mandolinespeler en pianist, terwijl Zach naast het zingen ook voor drums en percussie zorgt bij de nummers die het duo op plaat zet. Tekstueel brengen ze interessante verhalen in hun songs die worden gebracht op knap georkestreerde muziek.

Hun nieuwste plaat heet “Love Letters From The Western Gate” en werd geproduceerd door David Young, terwijl het duo voor de opname instrumentale bijstand kreeg van Justin Rieken, Ben Kelly en Ian Allison als bassisten, Charlie Peterson op keyboards en Sar Renner, Tonia Hughes Kendrick en Amber Young als backing vocalisten.

Alle tien nummers werden van tekst en muziek voorzien door singer-songwriter David Young die in zijn vorige muzikale leven de frontman was bij hardrockgroep ‘Down And Above’. Het titelloze debuutalbum “Going To The Sun” dateert intussen alweer van 2014 en wordt nu dus opgevolgd door ‘Love Letters From The Western Gate”. Dat dit duo zich met volle overgave heeft gestort op het creëeren van een uitstekende plaat blijkt al meteen bij het horen van de openingstrack “Music For A Party” dat zijn titel waarmaakt en uitnodigt tot een leuk feestje waarop kan worden meegezongen met dit nummer.

Het op de eerste video te beluisteren nummer en eerste single “Hopeful Song” neigt meer naar het countrygenre, mede door het akoestische begin, maar gaat daarna langzaam over in een moderne popsong. Pop- en rockmelodieën vormen de basis van het op de tweede video te horen nummer “Broken, Still Beating”, waarna de eerste ballad wordt aangeboden via het prachtige liedje “Western Gate” waarin het zangtalent van David Young volledig tot uiting kan komen.

De bevestiging hiervan volgt wat later in de al even mooie nummers “Closer Every Day” en “What Would I Say”. De liefde met tot over de oren verliefd worden maar ook het pijnlijke verlies van een geliefde vormen naast het promoten van positivisme en hoop de centrale thema’s van de meeste songs op dit album. “Dark Before The Dawn”, countryrocksongs “Remember Who You Are” en “Rodeo” zijn naast “Dustbowl” stuk voor stuk uptempoliedjes die allemaal tot in de hitlijsten zouden kunnen belanden, ware het niet dat de meeste hedendaagse radiostations dezer dagen vooral opteren voor voorgekauwde ‘muzak’ en de kwaliteit van dit soort muziek over het hoofd blijven zien.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

video