MRS. FUN – TRUTH

‘Mrs. Fun’ is de groepsnaam van een duo Amerikaanse muzikanten uit Milwaukee, Wisconsin die zich gespecialiseerd hebben in het creëren van een unieke mix van jazz-, funk- en cabaret-muziek. Het zangwerk wordt verricht door Connie Grauer die ook op keyboards en syhthesizers speelt terwijl Kim Zick achter de drums heeft plaatsgenomen. De twee vrouwen die elkaar al kennen vanuit hun schooltijd speelden tijdens hun verblijfsperiode in Nashville samen met o.a. kd lang, ‘Indigo girls’ en Janis Ian.

Hun discografie bestaat uit acht albums met “Lulu’s Walk” uit 1987 als debuutplaat en het hier onder de loep gehouden “Truth” als laatste realisatie. “Truth” volgt niet minder dan achttien jaar na hun laatste officiële plaat “Funsville” uit 2000 en het in 1999 uitgekomen “The Best Of Mrs. Fun”. Ze namen al begin 2018 dertien nummers op voor hun nieuwste album dat nu pas internationaal op de markt zal komen.

Daarbij zijn er twee coverversies: van “Soulful Strut”, de enige hit van ‘Young-Holt Unlimited’ uit 1968 en de klassieke rocksong “Light My Fire” van ‘The Doors’ uit 1967. Alle andere nummers werden door Connie Grauer van tekst en muziek voorzien, maar voor vier songs kreeg ze compositorische bijstand van collega-muzikanten. Cara Davis Bidwell componeerde mee aan “Tula’s Turnaround”, Jobim bij “Silent Mist/How Insensitive”, rockzangeres Martha Davis (van ‘The Motels’) bij de jazzy ballad “Orange Grove” en jazzsaxofonist en componist Wayne Shorter bij het nummer “Space Port/Pinocchio”.

Op de video bij deze recensie laten we u kennismaken met ‘Mrs. Fun’ via hun live-vertolking van de voornamelijk gerapte song “Let Me Live My Lie” die ook op “Truth” staat. De meest swingende funky track staat helemaal aan het begin van deze plaat met het nummer “19” en onze favoriete song staat helemaal aan het einde met het melodieuse “Calm Before The Storm”.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Fun Time Records

video