ANNAMAY – OUT OF REACH / OM HON HADE VETAT (Singles)

 


We hebben hier bij ‘Rootstime’ niet de gewoonte om singles te bespreken, maar af en toe maken we toch wel eens een uitzondering op die regel, vooral als het is om ‘Hemifran’, onze cd-leverancier uit het hoge noorden te plezieren. Want af en toe komt Peter Holmstedt op de proppen met een aanstormend lokaal talent dat hij door ons ‘in the picture’ wil laten zetten.

Anna-Maria Ejrup die ‘Annamay’ als artiestennaam hanteert is zo’n zangeres en songschrijfster uit het Zweedse Stockholm die probeert om door te breken in het pop- en rockgenre. Van haar kregen we twee nieuwe singles toegestuurd om hier wat nader te belichten. De eerste song is een Engelstalig nummer dat “Out Of Reach” heet en op de plaat in een volwaardig georkestreerde versie en in een akoestische versie met enkel pianobegeleiding te horen is.

Hetzelfde concept van volledig georkestreerde en akoestische presentatie is van toepassing op de tweede single. Hier gaat het echter om een Zweedstalig nummer dat “Om Hon Hade Vetat” heet en waarin naast het pop-rock-deuntje invloeden uit de folk- en countrymuziek te horen zijn. De biografie bij deze twee singles vermeldt dat de nadruk in de liedjes van ‘Annamay’ gelegd wordt op de poëtische songteksten, hetgeen we voor de Engelstalige song kunnen beamen maar niet kunnen bevestigen van het Zweedstalige nummer, gewoon omdat we er geen woord van kunnen verstaan.

(valsam)
“The Swedish singer-songwriter Anna-Maria Ejrup releases new singles on a regular basis under her artist name ‘Annamay’. ‘Out Of Reach’ and the Swedish song ‘Om Hon Hade Vetat’ are the two latest releases. Both pop and rock oriented songs should soon be appearing on a full album from this talented songstress.” – www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

Info: Hemifran