ANNIE DRESSNER – COFFEE AT THE CORNER BAR

Meestal gaat het in de omgekeerde richting maar singer-songwriter Annie Dressner is een muzikante uit New York City die acht jaar geleden naar haar geliefde in Cambridge in Engeland verhuisde en daar sindsdien aan haar muzikale carrière is gaan werken. Ze is vooral actief als zangeres en componiste van melancholische folk- en countryliedjes en ze heeft in de voorbije maanden niet minder dan vier singles uitgebracht die nu ook allemaal terug te vinden zijn op haar nieuwste album “Coffee At The Corner Bar”.

Die singles zijn de twee nummers die u op de video’s kunt beluisteren: “Nyack” en “Out In The Cold”. Daarna volgden ook nog “The Book Of Love” en het uptempo-nummer “Pretend” en volgens ons staan er nog wel enkele potentiële singles op deze twaalf songs tellende plaat. Haar debuutalbum “Strangers Who Knew Each Other’s Names” dateert van 2011 en werd nadien nog gevolgd door een in 2013 uitgekomen ep die “East Twenties” heettte en een tweede full-cd “Broken Into Pieces” uit 2018.

Haar werk wordt in de vakpers wel eens vergeleken met dat van o.a. Conor Oberst’s groep ‘Bright Eyes’, Jenny Lewis en Hope Sandoval’s formatie ‘Mazzy Star’. Annie Dressner is gehuwd met de uit London afkomstige en nu dus ook in Cambridge woonachtige singer-songwriter Paul Goodwin. Hij is de producer van haar derde album “Coffee At The Corner Bar” dat pas begin september op de markt zal verschijnen.

Daarop heeft ze elf eigen composities verzameld en met “The Book Of Love” één nummer uit het in 1999 verschenen album “69 Love Songs” van de Amerikaanse indie popgroep ‘The Magnetic Fields’ uit Boston, Massachusetts gecoverd. Haar fragiele stemmetje schittert naast de reeds vermelde nummers evenzo in de songs “Dogwood”, “Midnight Bus”, “Beyond The Leaves” en “Secrets, Tell Me Lies”. Wij houden daarnaast ook van het korte, maar zeer catchy liedje “Quiet” en de door akoestische gitaar begeleide songs “Look What You’re Doing To Us” en het breekbare “Losing You” waarmee er na bijna 40 minuten een te vroeg einde komt aan deze zeer mooie nieuwe plaat van Annie Dressner.

(valsam)

CD-RELEASE: 4 SEPTEMBER 2020

 

 

Artiest info
Website  
 

video