THE MAMMALS – NONET

De thuisbasis van de Amerikaanse bluegrass-, folkrock- en countryformatie ‘The Mammals’ is Woodstock, New York. Deze mythische plaats inspireerde deze negenkoppige groep tot het creëren van tien hedendaagse liedjes in deze muziekgenres en ze te bundelen op hun nieuwe album “Nonet”. Deze titel betekent volgens het woordenboek ‘een groep van negen mensen of dingen, voornamelijk muzikanten’ en dat voelen ‘The Mammals’ zich overduidelijk.

De tien songs voor dit negende album van de groep werden gecomponeerd door bandleden Ruth Ungar (zang, fiddle, gitaar en ukelele) en haar echtgenoot Mike Merenda (zang, gitaar en banjo) die samen in 2001 ook de oprichters waren van deze formatie. De andere muzikanten van ‘The Mammals’ zijn drummers Konrad Meissner en Lee Falco, bassisten Jacob Silver en Brandon Morrison, toetsenisten Ken Maiuri en Will Bryant en pedal steelspeler, gitarist en banjospeler Charlie Rose.

Voor de opname van deze nieuwe nummers werden enkele gastvocalisten in de studio uitgenodigd. Zo zingt folkzangeres Lindsay Lou uit Nashville de mooie openingstrack “Coming Down Off Summer” en ‘The B-52’s’-zangeres Kate Pierson het al even prachtige liedje “Someone’s Hurting”. Ruth Ungar kan zelf trouwens ook heel mooi zingen en dat bewijst ze in de melodieuze nummers “Radio Signal”, “What It All Is” en in de folkballads “If You Could Hear Me Now” en “Beyond Civilization”.

De country- en bluegrass-sound komt daarna voornamelijk aan bod in de songs “California”, “East Side West Side” (zie 1e video) en “You Can Come To My House” waarvan u op de tweede video kan genieten. Daarop zingen allerlei alumni van ‘The Milk Carton Kids Sad Songs Summer Camp 2019’ met ‘The Mammals’ mee met deze op werk van ‘Fleedwood Mac’ lijkende song. In albumafsluiter “You Gotta Believe” brengt de band een fijne boodschap die ons moet doen geloven dat in het leven het glas altijd halfvol is en we dus optimistisch naar de toekomst moeten blijven kijken, ongeacht al de ‘shit’ die we in deze corona-tijden over ons heen krijgen.

In het hoesje van hun album “Nonet” heeft de band een extra bonus-ep gestoken met daarop vijf additionele liedjes waarvan de uit 1962 stammende songs “Something’s Got A Hold On Me” van Etta James en “Let Me Die In My Footsteps” van Bob Dylan de bekendste nummers zijn. Verder is er ook nog een versie van de old-time traditional “Hangman’s Reel” en van de door Ruth Ungar geschreven honky-tonk-songs “All The Things” en “Four Blue Walls” dat in 2005 een hitje werd voor de Canadese formatie ‘The Duhks’.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
:THE MAMMALS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Humble Abode Music

video