JESSE DANIEL – ROLLIN’ ON

In 2018 verscheen de titelloze debuutplaat van countryzanger Jesse Daniel uit Santa Cruz, Californië. De lovende kritieken in de vakpers waren niet te versmaden en ze gaven hem de moed en de inspiratie om nieuwe liedjes te componeren voor een vervolgalbum. Dat is er nu dan ook gekomen onder de titel “Rollin’ On” oftewel ‘altijd maar doorgaan’, iets wat iedereen volgens deze artiest met volle overgave zou moeten doen in zijn leven.

Na de release van zijn eerste plaat moest Jesse Daniel ontzettend veel live-optredens verzorgen in Californië en de rest van de Verenigde Staten. Nu mikt hij ook op de countryscène in Europa met de elf nummers die te horen zijn op “Rollin’ On”. Vijf van de elf songs schreef hij alleen en voor de andere zes kreeg hij extra compositorische bijstand van zijn muzikale en romantische partner Jodi Lyford voor vijf nummers en van McCoy Tyler voor de song “St. Claire’s Retreat”.

Jammer genoeg hebben we geen video’s gevonden waarop u Jesse Daniel live aan het werk kunt zien, maar we kunnen wel twee tracks uit “Rollin’ On” via de audiovideo’s bij deze recensie laten horen. Dat zijn de typische countrysong “Bringin’ Home The Roses” en de swingende countryrocker “If You Ain’t Happy Now (You Never Will Be)”.

Vorig jaar kreeg de tijdens zijn tienerjaren vaak in de gevangenis of wegens zijn verslavingen in één of ander rehab-centrum te vinden Jesse Daniel de trofee van ‘Honky Tonk Male Of The Year’ tijdens de ‘Ameripolitan Awards’ in Memphis, Tennessee. Dat is voor een artiest natuurlijk een schitterende springplank naar een langdurige carrière in de wereld van de countrymuziek en de lat der verwachtingen ligt dan ook bijzonder hoog voor deze tweede plaat.

Hij probeert ons te overtuigen van zijn talent via songs als “Rollin’ On” en het in duet met Jody Lyford gezongen “Only Money, Honey” of met de tearjerkers “St. Claire’s Retreat” en “Old At Heart”. Maar ook het door accordeonklanken van ‘The Mavericks’-lid Michael Guerra en de door Bobby Flores bespeelde Spaanse gitaar gedragen liedje “Champion” en de grappige honky-tonk-song “Mayo And The Mustard” mogen er best wel zijn.

De criminaliteit en zijn drugsverleden laat Jesse Daniel sinds een drietal jaren gemotiveerd achter zich en zijn toekomstige leven wordt volledig gewijd aan het maken en spelen van countrymuziek. Dat lijkt ons een zeer verstandige keuze van deze jongeman die een vaste waarde in de countrywereld kan worden en volgens ons in de voetsporen van artiesten als Merle Haggard en Buck Owens kan treden.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: JESSE DANIEL
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Die True Records

video